Başarı desteklenmeli

Harvard Üniversitesi´nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk, M.I.T. (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) ve Harvard Üniversitesi´nde aynı anda proje yürüten tek isim olan bilim kadını Dr. Canan Dağdeviren, başarının bireysel gayret

27.11.2017 11:38:23 0
Başarı desteklenmeli

 

Giyilebilir kalp pilinin mucidi Dr. Canan Dağdeviren, Adana´da Çukurova Üniversitesi´nden sonra İskenderun Teknik Üniversitesi İSTE´nin konuğu oldu. Barbaros Hayrettin Konferans Salonu´nda Üç Organda Sindirim başlıklı konferans, yoğun ilgi nedeniyle ses ve görüntünün eş zamanlı aktarıldığı üst salondan da takip edildi.
İSTE Merkez Kampüsü´nde kendi adına bir fidan da diken Dr. Dağdeviren, İSTE konferansında medikal tıp ve biyoloji alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dr. Dağdeviren, başarının bireysel gayretin yanında grup çalışmasıyla desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Başarıya giden yolda tıp doktorlarından bilgisayar mühendislerine, fizik, kimya, biyoloji, matematik uzmanlarından hukukçulara kadar birçok meslek dalından faydalandığını kaydeden Dr. Dağdeviren, “Genç arkadaşlarla buluşmak, onlarla teknolojiyi konuşmak ve bilimsel çalışmalar hakkında diyaloglar kurmak beni umutlandırıyor. Hayaller insanın geleceğini belirler. Büyükbabamı 28 yaşında kalp rahatsızlığından dolayı kaybetmişiz. Bunu çocukken öğrendim, o günden sonra ‘bu hastalığa çare olabilecek şeyler yapacağım´ diyerek kendime söz verdim ve hayallerimin peşinden giderek buralara kadar geldim. Bu süreçte zorluklar yaşadım ancak hayallerim azmimi her zaman diri tuttu. Şimdi ülkemi bilim dünyasında temsil etmenin gururunu yaşıyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Başarı desteklenmeli

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00