“Başarı güçlü örgütle sağlanır”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 'Örgütü güçlü olmayan hiçbir siyasi parti ve hareketin başarılı olma şansı yok' dedi.

SİYASET 30.05.2018 10:36:13 0
“Başarı güçlü örgütle sağlanır”

Akın Bodur/İskenderun

Partisinin aday tanıtım toplantısında konuşan İlçe Başkanı Mansuroğlu, partisine 69 aday adayının milletvekili olmak için başvuru yaptığını, ancak Hatay listesinin 11´le sınırlı olduğunu anımsattı. 'Örgütü güçlü olmayan hiçbir siyasi parti ve hareketin başarılı olma şansı yok' diyen Mansuroğlu, seçimlerin 24 Haziran´da yapılacağını anımsatarak, 'Gün geldi çattı. Şimdi hesap zamanı' dedi ve hep birlikte AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan´ı ´süper emekli´ yapacaklarını, mevcut karanlık koridordan çıkmak için gerekenleri yapacaklarını ifade etti.
Milletvekili adayları Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Riyat Kırmızıoğlu ve Döndü Dilan Kartal´ın katıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Serkan Topal, ‘İnce ince geliyoruz´ mesajı verirken, 5. sıra adayı Kırmızıoğlu ülkenin 24 Haziran´da nasıl şekilleneceğinin de kararının verileceğini, 2. sıra adayı Suzan Şahin ise kavga değil barış dilini kullanacaklarını vurguladı.

Topal: Abbas yolcu
CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Hatay Milletvekili ve adayı Serkan Topal da, Meclis´te yarım kalan devrimleri bu dönem tamamlayacaklarını söyledi. Yeni dönemde iki kat daha fazla çalışacaklarını ve bunun sözünü verdiğini belirten Topal, şunları söyledi: 'Hiç canınızı sıkmayın. Abbas yolcu. Samimi söylüyorum. İnce ince geliyoruz.'

Kırmızıoğlu: Kara günler geçecek
CHP Hatay Milletvekili 5. sıra adayı M. Riyat Kırmızıoğlu ise meselenin İskenderun, Hatay meselesi değil, Türkiye´nin ilelebet, sonsuza dek yaşatılabilmesi meselesi olduğunu söyledi.
24 Haziran seçimleriyle ülkenin nasıl şekilleneceğine karar verileceğini belirten Kırmızıoğlu, kara günlerin geçeceğini, milletin oylarıyla, halkı birbirine düşürmek isteyen, hazineyi boşaltanlardan hesap sorulacağını söyledi. Ülkenin bulunduğu sıkıntıdan iki çıkış noktasını kullanarak çıkabileceğini belirten Kırmızıoğlu, bunun birinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin desteklenmesi, diğerininin de parlamentonun CHP ve millet ittifakıyla güçlendirilmesi olduğunu ifade etti. Ülkenin birçok konuda sıkıntılı dönem yaşadığını belirten Kırmızıoğlu, 'Batarsak hep beraber, 81 milyon olarak batacağız. Ama batış yok. kurtuluş var. İşimiz kolay, çünkü biz birlikte durmasını bilen insanlarız. Bizi ayrıştıramayacaklar. Biz biriz, iriyiz ve diriyiz ve iktidara geliyoruz' dedi ve katılanlara seslenerek, her gün üç evi ziyaret etmelerini, Türkiye´nin ilelebet payidar kalması, Mustafa Kemal´in yolunda devam etmesi için oy istemelerini de istedi.
Amik Ovası´nda çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan CHP 4. sıra adayı İsmet Tokdemir ise ülkenin bir yangın yerine döndüğünü, Hatay´ın da bu yangından çıkmaya kararlı olduğunu gördüğünü söyledi. Tokdemir, 'Bu seçim, önceki seçimlere hiç benzemiyor. Türkiye´nin kaderinin ilk adımı gibi ama Hatay kararlı' diye konuştu.

Şahin: Kavga değil, barış dilini kullanacağız
CHP Hatay milletvekili ikinci sıra adayı Suzan Şahin de, partisinin iktidarında ülkenin tüm problemlerini, umut, inanç ve kararlılıkla çözeceklerini belirtti. Ülkenin kritik bir süreçten, hayati bir dönemden geçtiğini belirten Şahin, 'Bu, kurtuluş ve aynı zamanda yeniden kuruluş mücadelesidir. Bu mücadelede isimlerin pek kıymeti yok. CHP ruhunu taşıyan herkes, isimlere değil, davalarına bakar' değerlendirmesini yaptı.

´Baskın değil, mecbur seçim´
İnsanların, esnafın, çiftçinin, emeklinin mutsuz olduğunu, halkın yoksullaştığını söyleyen Suzan Şahin, ülke olarak mutluluk ve huzurun aradığını, partisinin de bunu sağlayacağını kaydetti. Ahlaklı bir toplum için de mücadele verdiklerini anlatan Şahin, 'Sandıkta vereceğiniz oylarınız haysiyet oyları olduğunu unutmayın. Sizin, bizim, vatanın, bayrağın haysiyeti için de oy kullanacaksınız. Bu seçim baskın bir seçim değil, mecbur bir seçimdir. Ülkenin durumu ortada, hükümet iflas etmiştir' dedi.
Konuşmalarında barış dilini kullanacaklarını, birileri aksi davranışta bulunsa da kavga dilini kullanmayacaklarını belirten Şahin, 'Kavga dilini kullanmayıp, barışı da biz başlatıyoruz' diye konuştu.

Hatay´ın ilk kadın vekili olmak istediğini söyledi
Hatay´ın parlamentodaki ilk kadın milletvekili olacağını da savunan Suzan Şahin, güçlü parlamento için kadınlardan oy desteği istedi ve 'Nefes verin, sesiniz olayım' dedi. Sandıkta görev alacaklara da ´sandıkları terk etmeyin´ çağrısı yapan şahin, 'Sandıkları terk ettiğimizde oyları hiç ediyorlar. Sigara içmek için, yemek yemek için de sandıkları terk etmeyelim. Aç kalalım, sigarasız kalalım ne olur ki? Ama sandıkları terk etmeyelim. Onlar bizim namumusuz' diye konuştu. Şahin, milletvekili 5. sıra adayı Mehmet Riyat Kırmızıoğlu ile el ele tutuşarak, 'El ele birlikte meclise gideceğiz' dedi.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42