“Başarının arkasında çok iyi bir çalışma ve inanç var”

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray´la karşılaşan Hatayspor başarının arkasında çok iyi bir çalışma ve inanç olduğunu belirten Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, “Şu anda da 5´inci sıradayız

SPOR 8.02.2019 09:42:20 0
“Başarının arkasında çok iyi bir çalışma ve inanç var”

Orhan Yıldız/SES

Bu sene ligde ipi göğüslemek istiyoruz. Kupada da gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz” dedi.
Karşılaşma öncesi özel bir televizyon kanalının ana haber kuşağının canlı yayın konuğu olan Başkan Savaş, önümüzdeki sezon Hatayspor´u Süper Lig´e taşımayı amaçladıklarını söyledi. Savaş, şu değerlendirmeyi yaptı: “Hatayspor´u biz 3 sene önce 3. Lig´e düşmek üzereyken aldık o zamanlar sondan ikinciydi. O sene 2. Lig´de kaldık ve play-off oynadık. Daha sonraki yıl 1. Lig´e çıktık. Şu anda da 5´inci sıradayız ve ligin en iyi top oynayan takımı biziz. Bu sene ligde ipi göğüslemek istiyoruz. Kupada da gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Bu başarının arkasında çok iyi bir çalışma, inanma, şehrin kenetlenmesi, yönetici arkadaşlarımızın, teknik heyetin ve sporcularımızın işine dört elle sarılması var. Aynı zamanda taraftarımızın da büyük bir katkısı var, yağmur çamur demeden her maça gelip takımımıza ve futbolcularımıza destek oldular. Tüm bunların dışında biz bu takımı çok büyük bir borç ile aldık ve yavaş yavaş ödedik. Belki de en az borcu olan takımız.”

HBB´den spora destek
HBB olarak sporun dışındaki dallarda spora verdikleri desteklerle ilgili bilgi de verdiği programda Başkan Savaş, şöyle konuştu: “Geleneksel olarak her yıl Aba Güreşi Dünya Şampiyonası´na ev sahipliği yapıyoruz. Dünya Aba Güreşi Federasyonu´nu kurduk ve son aba güreşi organizasyonunda 39 ülkenin yarıştığını gördük. Asya´dan Avrupa´dan dünya şampiyonları gelip Hatay´da güreşiyor. Çok başarılı olan bir kadın basketbol takımımız var. Son 3 yılda 2 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı alarak tarih yazdık. Şu anda Euroleauge´de oynuyor ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi´nde ikinci sırada. Satranç takımımızın Süper Lig´de son 3 yılda 2 şampiyonluğu ve 1 üçüncülüğü var. İşitme engelli futbol takımımız, erkek voleybol takımımız ve su topu takımımız da ilimizi başarı ile temsil ediyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak spora çok destek oluyoruz. İçerisinde 22 branşın aynı anda spor yapabileceği dev bir spor kompleksi ve yaşam merkezini şehrimize kazandırdık.”


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00