Başbakan, şehit cenazesinde

Suriye´den Reyhanlı´ya Cuma günü yapılan aynı terör saldırısında yaşamını yitiren kişi sayısı ikiye yükseldi.

HATAY 5.02.2018 09:20:23 0
Başbakan, şehit cenazesinde

Akın Bodur

Saldırıda yaşamını yitiren Rıat Sinirli´nin (69) ardından Ahmet Şanverdi (68) de şehit oldu. Afrin´den önceki gün atılan ve Kilis´in Gülbaba köyündeki sınır karakolunun nöbet kulübesine düşen roketli saldırıda ise 2´si ağır 6 asker de yaralandı. Yaralı askerlerden kurtarılamayan ve şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Bayram´ın (27) Kırıkhanlı olduğu öğrenildi. Son iki hatadaki terör saldırılarında Hatay, 1´i asker, 4´ü sivil olmak üzere 5. şehidini verdi. Başbakan Binali Yıldırım ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da dün havayolu ile Hatay´a geldi ve şehit uzman çavuş Bayram´ın cenaze törenine katıldı.
Reyhanlı´ya cuma günü yapılan roketli saldırılara ilişkin Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: '02 Şubat 2018 Cuma günü, Afrin bölgesinden PYD/PKK/KCK/YPG tarafından Reyhanlı ilçemize saat 11.00 sıralarında 3 adet, saat 13.50 sıralarında 3 adet olmak üzere toplam 6 adet askeri mühimmat atılmış olup, askeri mühimmatın 3´ü ilimiz Reyhanlı İlçe merkezine, 3´ü ise ilçe dışında boş araziye düşerek infilak etmiştir. İlçe merkezine düşen 3 adet askeri mühimmatın infilak etmesi sonucu; 2 vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, 2´si ağır yaralı olmak üzere 16 vatandaşımız ise yaralı olarak ilimizdeki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştır.'
Kırıkhan Kaymakamlığı, şehit uzman çavuş Bayram´a ilişkin yaptığı açıklamada, 'İlçemiz Alsancak Mahallesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram 03.02.2018 tarihinde sınır ötesi Zeytin Dalı operasyonunda Kilis´te şehit düşmüştür. Şehidimizin cenazesi 04.02.2018 tarihinde Mezarlık Kompleksindeki Camide öğlen namazınına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında aynı yerde bulunan Kırıkhan Şehitliğine defnedilecektir' ifadesine yer verildi.

Sinirli ve Şanverdi toprağa verildi
Reyhanlı´ya yönelik düzenlenen roketli saldırılarda yaşamını yitiren Rıfat Sinir ve Anmet Şanverdi, bir gün arayla memleketleri Reyhanlı´da toprağa verildi. Sinirli cuma günü, Şanverdi ise ertesi gün sonsuzluğa uğurlandı.
Sinirli´nin cenazesi, Atike Hanım Camiinde düzenlenen ve Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Cenaze törenine Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Fevzi Şanverdi, Adem Yeşildal, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, belediye başkanları, siyasi parti ve demokratik kitle temsilcileri de katıldı. Evli ve 4 kız 3 çocuk babası olan Sinirli, terör saldırısında yaşamını yitiren şehitler arasına yazıldı.
Roketli saldırıda şehit olan Ahmet Şanverdi de törenle son yolculuğuna uğurlandı. Reyhanlı´nın Esentepe Mahallesine düşen roketin patlaması sonucu aynı bölgedeki iş yeri bulunan Şanverdi´yi ağır yaralanmış, kaldırılıdğı hastanede yapılan müdahalaleler rağmen kurtarılamamıştı. Atike Hanım Camii´nde düzenlenen cenaze törenine Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Hatay Milletvekilleri Fevzi Şanverdi ve Orhan Karasayar, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ilçe emniyet müdürü Nadir Örten de katıldı. Şanverdi´nin cenazesi Oğulpınar Mahallesi´ne toprağa verildi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriye´nin Afrin bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen roketlerin Reyhanlı´ya düşmesi sonucu yaşamını yitiren Rıfat Sinirli ve Ahmet Şanverdi için başsağlığı mesajı yayımladı. Savaş, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölgede yürütmüş olduğu Zeytin Dalı Harekâtı terör örgütleri Afrin tarafından temizleninceye kadar devam edecektir. Gözünü kan bürümüş terör örgütlerinin hain saldırısı sonucu hemşehrimizin yaşamını yitirdiğini ve bölgede yaralıların da olduğunu üzüntü içerisinde öğrendim. Menfur saldırıyı gerçekleştirenleri ve terör faaliyetleriyle insan canına kasteden karanlık zihniyetleri şiddetle kınıyorum. Hain saldırıda yaşamını yitiren hemşehrimize Allah´tan rahmet, ailesine ve tüm Türk halkına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum”' görüşünü kaydetti.

Başbakan, şehit uzman Bayram´ın cenazesinde
Kilis´in Gülbaba köyündeki sınır karakolu nöbet kulübesine düşen roketli saldırıda şehit olan Hataylı Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram, memleketi Kırıkhan´da sonsuzluğa uğurlandı. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Bayram´ın Kırıkhan´daki cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, İçileri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildağ, Mehmet Öntürk, kaymakam ve belediye başkanları, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Uzman Çavuş Ahmet Bayram, tekbir ve dualarla sonsuzluğa uğurlandı. Başbakan Yıldırım, bekar olan şehidin annesi Zeycan ile babası Mustafa Bayram´a başsağlığı diledi. Dört kardeşi bulunan şehidin erkek kardeşi parkasını, kız kardeşi de askeri tören üniformasını giyerek törene katıldı. Kırıkhan Mezarlık Kompleksi´nde kılınan cenaze namazı sonrasında omuzlarda taşınan şehidin cenazesi Kırıkhan Şehitliği´nde toprağa verildi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Geniş güvenlik önlemi altında cenaze törenne katılan Başbakan Yıldırım, tören alanına gelince gazeteciler alandan dışarıya çıkarıldı.

Validen Avlar ailesine taziye ziyareti
Hatay Valisi Erdal Ata, 31 Ocak Çarşamba günü Reyhanlı´ya PKK/KCK/PYD/YPG tarafından atılan ve Gültepe Mahallesine düşen yaşamını yitiren lise öğrencisi Fatma Avlar´ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Fatma Avlar´ın babası ve ailesi ile görüşüp, acısını paylaşan vali Ata, merhumeye Allah´tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu. Kuran-ı Kerim´in okulhduğu ziyarette, tüm şehitler ve Zeytin Dalı Harekatı´nda görev yapan askerlerimizin başarısı için dua edildi. Ziyarete vali Ata´ya MKÜ Rektörü Kaya, İl Emniyet Müdürü Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Ertekin ve Reyhanlı Kaymakamı Çobanoğlu da eşlik etti.
Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da, partisi AKP´nin belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte saldırılarda yaralanan Reyhanlılı yurttaşları ziyaret edip, geçmiş olsun dileğini iletti. Milletvekili Karasayar, roketli saldırıda evinde hasar oluşan Fatma Önal´a geçmiş olsun dileğini de iletti.

Zeytin Dalı´nda 17. gün
TSK´nın ÖSO desteğiyle başlattığı Zeytin Dalı Harekatında bugün 17. güne girildi. Edinilen bilgiye göre, Zeytin Dalı Harekatında kapsamında Afrin bölgesine giren TSK birlikleri ile ÖSO güçleri, Hatay´ın Hassa ve Kırıkhan bölgesinin karşısındaki Afrin sınırında bazı bölgelerde 5 kilometreye kadar ilerledi. Bu ilerleyişin sürmesi ile Afrin bölgesinde atılan roketlerin atılma riski de azalıyor.
TSK´nın, eski askeri hekimleri kilis ve Hatay bölgesindeki sahra hastenelerinde görevlendirdiği belirtildi. Hekimlerin 15 gün ile 1 ay arasında bir sürede geçici olarak görevlendirdiği ve ifade ediliyor.

Erzinli Mehmet, havanlı saldırıda yaralandı
Hakkari´nin Şemdinli ilçesindeki Ortaklar Karakoluna, Kuzey Irak´taki terör örgütü tarafından düzenlenen havanlı saldırıda Erzinli asker Mehmet Demirel yaralahdı. Demirel´in tedavisi sürüyor.

AFAD´ta Zeytin dDalı değerlendirmesi
Hatay Havaaalınında vali Ata, milletvekilleri, il bürokrasisi, askeri yetkililer, belediye başkanları ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Koca, il başkanı İbrahim Güler tarafından karşılanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afrin operasyonuna ilişkin düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.
İçişleri Bakanı Soylu, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde, kendisinin başkanlığında Afrin Operasyonu ilgili durum değerlendirme toplantısı yaptı.

MHP heyetinden sınırda inceleme
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ile MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, Hatay ve Kilis´te yaptığı esnaf ziyareti ile geçmiş olsun dileğini iletti. MHP´nin il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı ziyarette, roketli saldırılarda hasar gören işleri sahipleriyle görüştü. MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, teröristlerin roketli saldırılarla bir tedirginlik ortamı oluşturmaya çalıştığını ifade etti ve şunları söyledi: 'Gördüğümüz kadarıyla esnafımızın büyük bir kısmı bunu kaile almıyor. Biz bu toprakların sahibiyiz, ne yaparsanız yapın, topunuzla, tüfeğinizle gelseniz de, kalleşçe roketlerinizi de savursanız, bu toprakların sahibi biziz, ölünceye kadar da muhafaza edeceğiz düşüncesini gözlerinden anlıyoruz. İnşallah en kısa zamanda ordumuz, bu melanet yuvalarını susturacak. Hem komşu ülkelere adalet ve devlet olmanın geleneğini yerine getirmek için fırsat tanıyacak, hem onları kurtaracak, hem de ülkemizin birlik ve beraberliğine toprak bütünlüğüne kast etmiş olan görünürde ve arkasında olan bütün güçlere de böylece cevap vermiş olacak. En kısa zamanda bu zilletten Allah´ın izniyle kurtulacağız. Dün cepheye mermi taşıyan analarımız vardı, bugün de Allah´a şükürler olsun hep birlikte cephedeyiz. Evindeki aşını bölerek cepheye taşıma gayreti içerisinde olan halkımız, cephedekilere biz de yanınızdayız mesajı veriyor. Topyekün ecdadımızın yadigarı olan bu toprakları ilelebet muhafaza etme niyetindeyiz. Buna rağmen içimizde bazı çatlak sesler de çıkıyor, biz Türk milliyetçileri olarak ecdadımızın yadigarı olan bu topraklar üzerinde baykuşların ötmesine izin vermeyeceğiz.'
Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve geçmiş dönem AKP Hatay Milletvekili adayı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Reyhanlı´ya yapılan saldırılarda hayatını kaybeden şehitlere rahmet yaralılara şifalar dilediği açıklamasında, terörün hiçbir şekilde amacına ulaşamayacağını aksine 80 milyon vatandaşı daha da bütünleştirdiğini söyledi. Bu toprakların ve bu milletin her şeyi sabırla karşıladığını, ama hainliği asla affetmeyeceğini belirten Yetim, 'Bundan sonra da etmeyecektir. Güçlü Türkiye, kaosa sürüklenen bir ülke olmayacak. Bilsinler ki bizleri korkutamayacaklar ve her zaman karşılarında güçlü bir iradeyi bulacaklar” açıklamasını yaptı.
İskenderun´un Muradiye Mahallesinde oturan Halil İnal tarafından Zeytin Dalı Harekatında şehit olan mehmetçikler için mevlit okutuldu. İnal, 'Kahraman ordumuzun Afrin´de başlatmış olduğu operasyonda şehit olan askerlerimizin ruhuna ve teröristlere karşı mücadele ederek dünyanın gözünü üzerine çeviren Kahraman Mehmetçilerimizin selameti için mevlit okuttuk' dedi. Mevlite katılanlara döner dağıtıldı.
Hatay ve Kilis ile ilçelerinde 20 Ocak-30 Nisan tarihlerinde, terör olayları nedeniyle işleri veya işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarların, Halk Bankası tarafından kullandırılan düşük faizli kredilerden doğan borçları bir yıl ertelelenecek.
Bundan yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların, terör olayları nedeniyle işlerinin veya işletmesinin zarar gördüğüne dair ilgili kamu idaresinden alınan resmi yazıyla birlikte bankaya yazılı müracaat etmesii gerekiyor. 20 Ocak-30 Nisan tarihlerinde, terör olayları nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 zarar gören, Çiftçi Kayıt Sistemi´ne (ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçları da 1 yıl süreyle ertelenecek.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74