Başhekime ´talasemi ziyareti´

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı Burhan Kerimoğlu, Antakya´daki Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kemal Günal´ı makamında ziyaret etti.

SAĞLIK 16.08.2018 10:26:12 0
Başhekime ´talasemi ziyareti´

Antakya/SES

Ziyarette talasemi hastalığına karşı yapılan çalışmalar hakkında Günal´a bilgi veren Kerimoğlu, hemoglobinopatili hasta bebek doğumlarının ve mevcut hastaların en fazla Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinin bazı illerin de olduğunu, taşıyıcılık oranlarının fazla olmasından dolayı hala hasta bebek doğumlarının yeterince önüne geçilemediği bundan dolayı halk eğitimlerinin önemli olduğunu belirtti. Kerimoğlu, hastanede özellikle orak hücre anemi hastaları için bir aferez ünitesinin kurulması gerekliliğini ifade etti. Ziyarete teşekkür eden Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Günal da talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda ilde yıllar öncesinden bu yana çalışmalar yapılmış olmasına rağmen en ciddi çalışmaların, son yıllarda ilde kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapıldığını, önemli bir halk sağlığı sorunu olan hemoglobinopatilerin aşılması için ciddi çalışmalar hasta, hasta aileleri başta olmak üzere, hasta bebek doğumlarının önlenmesi adına sevindirici olduğunu kaydetti.
Hatay´da iki bin civarında hemoglobinopatili hastaya hizmet etmek için bir erişkin ve birde çocuk hematoloji uzmanının hastanelerinde görev yaptığını anlatan Günal, bu konuda hastaların hiç çekinmeden hastanelerinden en iyi hizmeti alabileceklerini, ç talasemi için ortak projeler yapılması ve çalışmaların desteklenmesi gerektiğini de belirtti.


Anahtar Kelimeler: Kemal Günal

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00