BASK, şehir hastanesi istedi

Bağımsız Sağlık Sen (BASK) Genel Merkez Yöneticisi Metin Yılmaz, 2023 hedefleri doğrultusunda şehir hastanesinin Hatay´da kurulmasını istedi.

GÜNCEL 5.07.2019 10:23:06 0
BASK, şehir hastanesi istedi

Antakya/SES

 Yılmaz, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 'Antakya Devlet Hastanesi, Antakya Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve eski SSK hastanesi kapatılarak, 750 Yataklı Hatay Devlet Hastanesi 2016 Aralık ayında hizmete girmiştir. Hastanemiz gerek konumu bakımından gerekse de ilimizin nüfus yoğunluğundan dolayı Hatay halkımızın isteklerini karşılma konusunda yetersiz kalmıştır. Daha önce ilimize yapılması sözü verilen lokasyon olarak Adliye binası arkasınıda ki 300 döünüm arazi üzerine 2.500 yataklı şehir hastanesinin tekrar gündeme alınarak halkımızın hak ettiği sağlık hizmetlerine ulaşması sağlanmalıdır.eğer tekrar bakanlık yatırım proğranına alınırsa yayladağı ilçemizdeki,samandağ ilçemizdeki,Antakya ve Defne ilçelerimizdeki vatandaşlarımızda rahat bir şekilde hastaneye ulaşma imkanı olacaktır. Komşumuz Suriye´de yaşanan iç savaştan dolayı ilimizde misafir ettiğimiz Suriye´li vatandaşlarımızın sayısı Hatay İl nüfusa oranla yüzde 26 ile ülkemizde en fazla Suriyeli vatandaşları misafir eden ikinci il konumunda yer almaktadır. Bu oranla birlikte ilimiz, Şehir Hastaneleri yapılan Mersin ve Adana gibi illerden daha fazla nüfüsa sahiptir. Ayrıca sınırımızda yaşanan olaylarda ilk müdahale yine ilimiz hastanelerinde yapılmaktadır. Bu sebeplerden dolayı Hatay halkımız hakettiği sağlık hizmetini alamamktadır. Cumhurbaşkanımızın ´Hayalim´ dediği şehir hastanelerinin bir tanesi de ilimize yapılmalıdır. Biran önce ilimize söz verilen 2500 yataklı şehir hastanemizin gündeme alınması, mevcut Hatay Devlet Hastanesi´nin Eğitim Araştırma Hastanesine çevirmesi ile Reyhanlı´dan gelen vatandaşların da bu Eğitim Araştırma Hastanesinden faydalanabileceklerdir, ayrıca Mustafa Kemal Üniversitesi tıp fakültesininde hastanesinin desteklenerek hak ettiği konuma getirilerek hem halkımız hak ettiği sağlık hizmetlerinden faydalanacğı gibi ilimiz ortadoğuya açılan konumda olması sebebiyle sağlık turizmide canlanacak ve ülke ekonomisine katkı sağlıyacaktır. '
Yılmaz, açıklamasında Hatay nüfusunun 1.609.856 olduğunu, ilde yaşayan Suriyeli sayısının ise 427 bin 500 olduğunu belirtti ve nüfusun yüzde 26,56´sını oluşturudğunu, Hatay´daki Suriyeli ve Türkiyeli nüfus toplamının ise 2.037.356 olduğunu belirtti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29