´Başkalarına yararlı olduğunuz kadar dindarsınız´

Milli Gazete yazarı ve MKÜ öğretim görevlisi Dr. Necmettin Çalışkan, 'Faiz alıp verdikten sonra banka müdürünün 5 vakit namazlı olması önemli değil' dedi.

GÜNCEL 17.04.2018 10:36:07 0
´Başkalarına yararlı olduğunuz kadar dindarsınız´

Antakya/SES

MKÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu´nda düzenlenen ´Helal bilinci´ konulu konferansta konuşan Milli Gazete yazarı ve MKÜ öğretim görevlisi Dr. Necmettin Çalışkan, 'Faiz alıp verdikten sonra banka müdürünün 5 vakit namazlı olması önemli değil' değerlendirmesini yaptı.
MKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Kırman, akademisyenler ve öğrencilerin de katıldığı konferansta, manevi değerlere sahip, helal bilinci yüksek, şuurlu nesiller yetiştirmenin bir zorunluluk olduğunu ifade eden Çalışkan, şunları söyledi: '?bunun içinde helal-haram konusuna çok dikkat etmemiz gerekir. Helal İslam´ın özüdür. Hayatımız içerisinde sadece teoride kalmamalıdır. Müslümanı bir kelime ile tanımlayacak olsak o kelime ´helal´dir. Müslüman helal düşünen, helal yiyen, helal giyen yani helal yaşayan, helal bilincine sahip insandır. Helal ve temiz az para, haram çok paradan üstündür. Helal demek, işini doğru yapmak demektir. Faiz alıp verdikten sonra; banka müdürünün 5 vakit namazlı olması toplum için önemli değildir. Müfredat bozuk olduktan sonra, ateizmi öven, dinsizleri göklere çıkartıp deist nesli yetiştirmenin önünü açan eğitim verdikten sonra, okul müdürünün hangi camiaya ait olduğu önemli değildir. Önemli olan işin doğru dürüst yapılmasıdır, hakkıyla yapılmasıdır. İslam sadece namaz kılmak ve oruç tutmaktan ibaret bir din değildir. İslam sosyal bir dindir. Başkalarına yararlı olduğunuz kadar dindarsınız.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19