Başkan Güven: Yangın engellenebilir bir afettir

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası´nın katkılarıyla, 'Hatay´da Yanan Ormanları Yeniden Yeşertme” kampanyası kapsamında Arsuz´da fidan dikimi gerçekleştirildi.

HATAY 30.12.2021 15:36:13 0
Başkan Güven: Yangın engellenebilir bir afettir

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası´nın katkılarıyla, 'Hatay´da Yanan Ormanları Yeniden Yeşertme” kampanyası kapsamında, Karahüseyinli Mahallesinde gerçekleştirilen fidan dikimine katıldı.

Arsuz´a bağlı Karahüseyinli mahallesinin yangından zarar gören bölgesinde gerçekleşen fidan dikim törenine; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Tahsin Kırık, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım´ın yanı sıra bölge halkı da eşlik etti.

Geçen yıl komşu üç ilçeyi etkileyen, büyük bir yangın afeti yaşadıklarını belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Yaşanan bu yangında, Arsuz´un daha fazla alanları etkilenmiştir. Bu yangın yerleşim yerlerine kadar gelmiş ve birçok mahalle sakinimizin evi zarar görmüştür. Hemen ardından hep birlikte, hem evi yanan hem de bağı bahçesi yanan vatandaşlarımıza, belediyemiz ve destek olan birçok kurum, kuruluş, iş insanı ve vatandaşlarımızla hatta Türkiye´nin birçok yerinden gelen yardımlarla bunun yarasını sarmaya çalıştık. Ancak o yangında o kadar çok yerimiz yandı ki hala yeşillendirilmesi gereken birçok alanımız var. Yangınlara afet diyoruz ama bu doğal olmayan bir afet, engellenebilir bir afet. Bu yangınlara karşı önlem almamız gerekiyor. Şimdi ağaçlarımızı dikeceğiz. Ancak ormanın eski şeklini alması için yılların geçmesi gerekiyor. Yangın, sadece ormana değil ekonomiye de zarar veriyor. Bunun yanında doğayı ve iklimi de etkiliyor. Arsuz bölgemizde bu yeşillendirme çalışmalarını gerçekleştiren başta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası´na ve emeği olan, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00