Başkan Nehir, tartışmalı alanı anlattı

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hz.Hıdır ziyareti çevresi park ve meydan düzenlemesi projesi, semt pazarı, kreş ve gündüz bakımevi, engelli merkezi ile yeni planların parkların açılışa hazır olduğunu söyledi.

20.06.2017 11:00:35 0
Başkan Nehir, tartışmalı alanı anlattı

 

Samandağ´ın 42 mahallesine hizmet götürdüklerini belirten Başkan Nehir, Hrt Akdeniz Televizyonu´nunda Demokrasi Bulvarı programının konuğu oldu. Vergi dairesi eski yeri ve çeşitli kurumlara, esnafa ev sahipliği yapan, yıkımı gerçekleştirilen yeniden inşa sürecinde olan yer ile süreci de anlattığı programda Başkan Nehir, mülkiyetle ilgili süren tartışmalara değindi. Alanın yeşil alana dönüştürülmesi ile ilgili talepleri de hatırlatan Başkan Nehir, belediyenin 80 milyonluk borcunu 46 milyon liraya indirdiklerini hatırlatarak, bu alandaki çözümü maliyeti yüksek bir porjeyle gerçekleştiremeyeceklerini kaydetti. Nehir, “Sosyal yönümüzle ilgili yeşil alanlarla ilgili belediyenin imar planlarının çizildiği günden bu güne kadar bizim kadar yeşil alan üretip beleyenin mülkiyetine kazandıran bir yönetim daha olmamıştır. Ürettiğimiz 55000 metrekarelik parkın imalatına yakında büyükşehir ile beraber başlayacağız. 100 küsür bin metrekarelik bir alan ürettik.Hiç bir dönemde olmayan düzeyde kamulaştırmalar yaptık. Bütün bunlar baktığımızda niyetin bağcıyı dövmek olduğu anlaşılıyor” diye konuştu.

Önce kat malikleri ikna edilsin
Sorunun 25 yıllık geçmişinin bulunduğunu da sözlerine ekleyen Nehir, alandaki kişi mülkiyetiyle ilgili mağduriyet yaratacak bir tasarrufa yöneltmeyeceklerini kaydetti. Nehir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İmar planında yeşil alan olan gözüken alanlarla ilgili 4 yıldır Mal Müdürlüğü´nde yer tahsisi alamadık. Kaymakamlık ile yapılan görüşmede gidin kat maliklerini ikan edin bizde buna çalışırız şeklinde biz beyan verildi. Kat malikleri ikna edilsin bizde buna hazırız. Biz bu planı revize ederiz.Kendi payımızdan da vazgeçeriz. Kendi malımızla ilgili böyle bir tasarruf yetkimiz var.Ama vatandaşın mülkiyeti hakkında böyle bir tasarruf yetkimiz yoktur. Belediyenin esnafla kavga etmesini sağlayacak bir siyasi hesabın içine girildiğini görüyoruz.Amaç bağcı dövmektir. Burada kilit nokta şudur: Bu vatandaş rıza göstermezse yıllarca hukuk mücadelesi verirsiniz. Böyle sıkıntılı bir sürece böyle bir maceraya bizim girme hakkımız yoktur. Samimiyetimle söylüyorum; bugün ikna etsinler biz olağanüstü meclis yapıp karar almaya hazırız.Rıza gösterilmeyen noktada kusura bakmasınlar,v atandaşlarımıza sizin malınızı alıyoruz deme hakkına sahip değiliz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57