Başkan borçlanma yetkisi aldı

Arsuz Belediye Meclisi, ilk oturumda verdiği borçlanma yetkisini bu kez sınırlandırarak yeniden görüştü. Başkan Üstün, 35 milyon liraya kadar borçlanabilecek.

2.05.2024 23:34:00 0
Başkan borçlanma yetkisi aldı

Arsuz belediye Meclisi, Başkan Sami Üstün başkanlığında toplandı. Başkan Sami Üstün, bir önceki oturumda yetki verildiğini ancak yasa çerçevesinde oranının belirlenmesi gerektiği için yeniden görüşmek üzere gündeme getirildiğini kaydetti.

Belediyenin devam eden yatırım ve projelerinin tamamlanması ve ihtiyaç duyulan diğer tüm giderlerde kullanılmak üzere kamu veya özel bankalardan 35 milyon liraya kadar kredi kullanılması ve bununla ilgili iş ve işlem yapmak üzere Başkan Sami Üstün’e yetki oybirliğiyle verildi.

2024 yılı bütçesi kesinleşti

Meclisin bilgisine sunulan kesin bütçe cetveli de Mayıs ayının ilk oturumunda görüşüldü. Arsuz Belediyesi 2024 yılı mali bütçesi gelir 224 milyon 427 bin lira, gideri 246 milyon 292 bin 989 lira olarak gerçekleşti.

Yusuf Uyar belediye başkan yardımcısı

Cüneyt Özbey Çavdır Muhtarlık İşleri Müdürlüğüne, Sinan Altan Zabıta Müdürlüğüne, Ali Yoksulabakan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne atandı. Atamalarla ilgili bilgi verilen oturumda meclisten görevlendirilen Başkan yardımcısı olarak atanan Yusuf Uyar’ın maaşı da görüşmeye açıldı. Meclisten görevlendirilen başkan yardımcısına  belediye başkan ödeneğinin 3/2’i oranında ücret verilmesi, artışların ise memur ücret artışı oranının görev süresince yansıtılması oybirliğiyle kararlaştırıldı. Kararın ardından Başkan yardımcısı Yusuf Uyar bir teşekkür konuşması yaptı, görev süresince güzel çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Başkan Üstün de Uyar’ı kutlayarak kararı ‘inşallah hayırlı bir süreçtir’ şeklinde değerlendirdi. Üstün, “Geldiğimiz ilk günden hep şunu söylüyoruz; beklentiler yüksek ve bunun farkındayız” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Başkan borçlanma yetkisi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90