Başkan Savaş: İktidar depremden siyaset devşiriyor

HBB Başkanı Savaş, Deprem sonrası Adıyaman ve Kahramanmaraş için yapılan çalışmaların gölgesinde kalmaması gerektiğini belirtti, iktidarı ‘depremden siyaset devşirmekle’ eleştirdi.

HATAY 9.08.2023 14:05:00 0
Başkan Savaş: İktidar depremden siyaset devşiriyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye Acil Müdahale Planı’na göre AFAD, Kızılay gibi kuruluşlar ile beraber 8 bakanlığın Hatay için özel çalışmalar yapması gerektiğini belirterek, “Hatay’ın kalkınması için devletimizin tüm kurumlarıyla çalışmaya hazırız. Fakat iktidar depremden siyaset devşiriyor” dedi.

Hatay’da yaşanan sorunları yerinde inceleyen, çalışma ve gelişmeleri paylaşan HBB Başkanı ziyaretlerini Reyhanlı’ya bağlı Çakıryiğit, Akyayla, Ahmetbeyli, Yenişehir, Yenimahalle, Nergizli, Tayfur Sökmen Mahalleleriyle sürdürdü. Reyhanlı Yeni Sanayi Sitesi'ni de ziyaret eden Savaş vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Hatay’ın deprem sonrası Adıyaman ve Kahramanmaraş için yapılan çalışmaların gölgesinde kalmaması gerektiğini ifaden Başkan Savaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük ve en yıkıcı depremini yaşadık. Hatay en fazla vergi veren illerden biri olmasına karşılık hizmet noktasında geri plânda kalıyor. Biz Hatay’ın kalkınması için devletimizin tüm kurumlarıyla çalışmaya hazırız. Fakat iktidar depremden siyaset devşiriyor. Deprem üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. İktidar sığınmacılara yardım yaparken para buluyorsa Hatay için de aynı gayreti sarf etmeli” diye konuştu.

Deprem nedeniyle su kaynaklarının büyük zararlar gördüğünü sözlerine ekleyen Savaş, konu başlıklarıyla şu değerlendirmeleri yaptı: 
“Suriyeli sığınmacılar ve deprem nedeniyle Reyhanlı ilçesinin nüfusu 4,5 kat arttı. Normal olarak içme suyu ihtiyacı da arttı. Reyhanlı’da 10 yeni içme suyu kuyusu açtık. Kimyasal ve biyolojik tahlilleri olumlu sonuçlanınca halkımızın hizmetine sunacağız. Kısa bir süre içerisinde su sorununu kalıcı olarak çözeceğiz. Tüm yıkıma rağmen Türkiye’nin en ucuz suyunu veren belediyelerden biriyiz.  

GELİRİMİZ DÜŞTÜ, İŞ YÜKÜMÜZ ARTTI

Abone sayılarımız ciddi oranda düştü. Belediye gelirimiz düştü, iş yükümüz arttı. Konteyner kentlerin altyapılarını da biz yapıyoruz ve maksimum seviyede çalışmalarımıza devam ediyoruz.

ESNAFIMIZIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIM

Kunduracı esnafımız, Reyhanlı Yeni Sanayi Sitesine taşınıp işlerine devam etmeselerdi müşterilerini tamamen kaybedelerdi. Üreten ve rızık sağlayan esnafımızın her zaman destekçisi olacağım. Sitenin üst yapısının tamamlanması için iş makinelerini görevlendireceğim. Ulaşımınızı kolaylaştırmak için otobüs seferi düzenlenmesi için görevlendirme yaptım. Ayrıca geçici konaklama merkezinde kalan esnaf aileleri için hijyen yardımı ve kadın hastalıkları doktoru da yönlendireceğim.

ÖDEDİĞİ VERGİ ÇİFTÇİMİZE HİZMET OLARAK GERİ DÖNMELİ

Son günlerdeki mazot ve benzin fiyatlarındaki fahiş zamlar çiftçinin belini büküyor. Tüccarlar çiftçimiz üzerinden haksız kazanç sağlıyor. Tarımsal politikaların en geç bir yıl öncesinden düzenlenmeli. Çiftçimiz de hangi ürünü ekeceğini ona göre planlamalı. Devletimizin buna çözüm bulmalı. Çiftçimizin devlete ödediği vergi çiftçimize hizmet olarak geri dönmeli. Tarım arazi yollarını onarmak amacıyla iş makinelerimizi görevlendirerek kısa zamanda yol sorunlarını da çözeceğiz.

NEYİMİZ VARSA HALKIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ

Parti ayrımı yapmadan herkese hizmet götürmek benim vicdanî sorumluluğumdur. Vergiyi herkes ödüyor, hizmeti de herkes alacak. Adaletin olduğu her yerde pek çok güzellikler ortaya çıkar. Tüm Hatay’ın belediye başkanıyım. Bu makamın hakkını vermeye çalışıyorum. Zorluklarla ve engellemelerle karşılaşacağımızı bile bile bu gömleği giydik. Neyimiz varsa halkımızla paylaşacağız. Hatay'ı birlikte ayağa kaldıracağız.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19