Başkan Savaş: Kamu kurum ve kuruluşları Hatay’ı unutmamalı

HBB Başkanı Lütfü Savaş: Hatay'ın bütünlüğünü korumak en önemli ve öncül görevimizdir.

HATAY 8.09.2023 17:35:00 0
Başkan Savaş: Kamu kurum ve kuruluşları Hatay’ı unutmamalı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Yayladağılı vatandaşlar ve muhtarlar ile bir araya geldi. Turfanda, Çatbaşı, Çayır, Yukarıokçular, Bozlu, Şenköy, Sungur, Sürütme, Karacurun ve Güzelyurtlu mahalle sakinleriyle buluşan Savaş, toplantılarda vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Depremin sıkıntısını en fazla çeken ilin Hatay olduğunu hatırlatan HBB Başkanı Savaş, "Vergi ödemede en önde olan, üstüne bir de vergisine en sadık illerden biriyiz. Ancak hizmet almada maalesef, en sonlardayız. Devletimiz bize en çok bugün lazım. Sadece devletimizin destek ve imkânlarıyla bu şehri ayağa kaldırabiliriz başka türlü olmaz." diyerek kamu kurum ve kuruşlarına Hatay’ı unutmamaları çağrısında bulundu.

Deprem sonrası yeniden yapılacak binaların dere yataklarına ve fay hatları üzerine yapılmaması gerektiğinin altını çizen Savaş, "Hatay'ın bütünlüğünü korumak en önemli ve öncül görevimizdir” dedi. Depremin sadece bölgenin değil, tüm ülkenin gerçeği olduğunu vurgulayan Savaş, “Hatay, zemin ve kat sorunu önemsenmeden eski haliyle birebir aynı şekilde yapılmamalı. Aynı hatayı tekrar yapmak gelecek kuşaklarımızı ölüme terk etmek olur. Bilim ve teknikten faydalanarak Hatay'ı deprem gerçeğine uygun bir şekilde inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

“GELİRLERİMİZ VE SU ABONELİĞİMİZ YÜZDE 40’A DÜŞTÜ”

Numarataj, ilaçlama, su ve yol sorunlarının ilgili birimlerce çözülmesi için yetkililere talimat veren Başkan Savaş, kaçak su kullanımı konusunda vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. Savaş, “Deprem sonrasında şehrimizde meydana gelen tahribattan dolayı vatandaşlarınızın mağdur olmaması adına mevcut su aboneliklerini devam ettiriyoruz. Konteyner ve hatta çadırlara bile su aboneliği veriyoruz. Gelirlerimiz ve su aboneliğimiz yüzde 40'a düştü. Deprem sonrası bölgemizde yaşanan su sıkıntısını çözmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Rutin işleri değil, öncelikle acil işleri yapıyoruz. Yavaş yavaş ayağa kalkıyoruz" ifadelerini kullandı.

HATAY’DA 2 VEYA 3 TANE DAHA BELEDİYEYİ KAZANACAĞIZ

2024 Yerel Seçimleri ‘ne de değinen Savaş, "Başta büyükşehir belediyesi olmak üzere önümüzdeki yerel seçimlerde Hatay'da en az 2 veya 3 tane daha belediyeyi kazanacağız. Bu da Büyükşehir Meclisinde lehimize çoğunluk oluşturacak ve daha sağlıklı kararlar almamızı sağlayacak. 14 yıldır Hatay'a hizmet etmek adına gayretle mücadele ediyorum, etmeye de devam edeceğim." dedi.

SINIRIMIZDAKİ HUZURSUZLUK BİZE KATKI SAĞLAMAZ

Suriye'de yaşanan iç karışıklıklara dikkat çeken Savaş, "Sınırı olduğumuz Suriye'de çatışmalar son günlerde yoğun bir şekilde devam ediyor. Suriye'nin bölünmesi emperyalist güçlerin çıkarlarına uygun düşüyor. Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasını ve Suriye’ye bir an önce huzur gelmesini istiyoruz. Çünkü sınırımızdaki huzursuzluk bize katkı sağlamaz." dedi.
 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62