Başkan Savaş taşkın yaşanan İskenderun’da...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deniz taşkının yaşandığı İskenderun’da inceleme yaptı, çalışmaları takip etti.

İSKENDERUN 27.11.2023 01:14:00 0
Başkan Savaş taşkın yaşanan İskenderun’da...

Fırtına nedeniyle deniz suyu taşkınlarının yaşandığı İskenderun’un deniz doldurularak düzenlenen alanlar ve yakın çevresinde HATSU, Fen İşleri, İtfaiye ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Savaş, “Tüm birimlerimiz bölgede çalışmaktadır. Bundan sonra da olumsuzluklar yaşamamak icin bir an evvel ilçedeki dolgu alanlarının önünde başlatılan tahkimat çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Bölüm Başkanlığının İskenderun’da yaptığı incelemede deniz doldurulan alanlarda yaklaşık 1 metrelik çökme olduğu tespit edildiğini, ayrıca konutların olduğu sahil bandının bazı bölümlerinde 40 cm.'lik çökme olduğunun belirlendiğini hatırlatan Başkan Savaş, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Savaş, yağışlarda deniz suyu altında kalan bu alandaki tahkimat çalışmalarının ivedilikle tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Acil Durum Yönetimi Başkanlığındaki tüm birimlerinin, paydaş kurumlar ile koordineli bir şeklide çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Başkan Savaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda “Depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Bölüm Başkanlığı’nın İskenderun ilçemizde yaptığı incelemede, denizin doldurulan alanlarda yaklaşık 1 metrelik, konutların olduğu sahil bandının bazı bölümlerinde 40 cm.’lik çökme olduğu tespit edildi. İskenderun’da deniz doldurularak düzenlenen alanlar ve yakın çevresinde ne yazık ki fırtına nedeniyle deniz suyu taşkınları yaşıyoruz. HATSU, Fen İşleri, İtfaiye Dairelerimiz başta olmak üzere tüm birimlerimiz bölgede çalışmaktadır. Bundan sonra da olumsuzluklar yaşamamak için bir an evvel ilçedeki dolgu alanlarının önünde başlatılan tahkimat çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Tüm hemşerilerime geçmiş olsun. Su taşkını nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarımız itfaiyemiz tarafından kurtarılmıştır. Yaşanabilecek olumsuzluklarda vatandaşalarımız 112 ile ALO 153 ve 185 HATSU hatlarını arayabilirler” dedi.

Foto: hbb


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19