Başkana taş ocağını şikayet ettiler

Köylerindeki taş ocaklarının çalışmalarından kaynaklanan toz ve kirliliğinin tarım ürünlerini ve hayvanlarını olumsuz etkilediğini belirten Kırıkhan´ın Başpınar mahallesinde hayvancılık yapan sakinler Hatay Büyükşehir Belediye Ba

GÜNCEL 6.10.2021 17:32:07 0
Başkana taş ocağını şikayet ettiler

İskenderun/SES

Yetersiz mevcut meraların toz içinde olmasından dolayı hayvanlarını otlatamadıklarını ifade eden Başpınar mahallesi sakinleri, “Hayvanlarımız toz yüzünden beslenemiyor. Yüksek patlama sesleri yüzünden hayvanlar düşük yapıyor, geçim kaynaklarımız tehlike altında” dedi.

Savaş: Taş ocakları büyük sorun yaratıyor
Ziyarete ilişkin HBB´den yapılan yazılı açıklamada onu hakkında daha önce gösterdiği hassasiyeti tekrarlayacağını belirtilen HBB Başkanı Savaş´ın şu değerlendirmesine yer verildi: “Konu ile ilgili detaylı bir şekilde ilgileneceğim, taş ocakları büyük sorunlar yaratıyor, tüm canlıları tehdit ediyor. Desteğimiz sizinle, köye gidip yerinde göreceğiz. Öz yurdumuzda garip hissediyorsunuz, bu üzüntü verici. Dağ ceylanlarının koruma alanı genişletilerek taş ocağı işletmelerine verildi. Bu işletmelere ruhsat verilirken yerel halk hiç dinlenmedi ve tüm karşı çıkmalara karşın ruhsat verildi.”

Haziran ayında da değerlendirme yapmıştı
Lütfü Savaş, haziran ayında Kırıkhan´a yaptığı ziyadedde bölgedeki 133 bin dönümlük yaban hayatı alanının 8 bin dönümünün madencilik faaliyetlerinin yürütülmesini de kapsayacak şekilde kullanıma açılmasına karşı çıkmıştı. Savaş, “Bu coğrafya hepimizin ve burada yaşayan tüm canlılar bize emanet. Emanetimize sahip çıkalım. Resmi kurumlar, özel teşebbüsler, STK´lar olarak yaşamak isteyen canlılara katkı sunalım” değerlendirmesini yapmıştı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04