Başkanın maaşı ´50 bin lira´

Özçelik İş Sendikasının genel merkez yöneticileri 35 bin lira alıyor

GÜNCEL 9.10.2019 13:08:06 0
Başkanın maaşı ´50 bin lira´

İskenderun/SES

İskenderun yöresinde 8 bine yakın üyesi bulunan ve sendikanın bütçesinden ikinci makam arabası olarak 1 milyon 500 bin lira değerinde lüks makam aracı alan Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci´nin maaşının 50 bin lira olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, sendikanın genel merkez yöneticilerinin maaşı ise 35 bin lira, başkan danışmanının ise 25 bin lira maaş aldığı öne sürüldü. Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci´nin, milletvekillerinden bir kat fazla alırken, sendikanın genel merkez yöneticilerinin maaşı ise milletvekili maaşının yüzde 50 fazlasını buluyor. Üye oldukları sendikaya ayda 300 liraya yakın üyelik aidatı ödeyen Özçelik Sendikasının İskenderun yöresindeki işçilerin maaşı ise ortalama 4.000-4.500 lira arasında değişiyor.
Bir sosyal medya paylaşımındaki iddiaya göre, Özçelik İş Sendikası Genel Merkez yöneticilerinden birine ev alması için 670 bin lira avans ödendiğini, bu avansın sendika yöneticisinin maaşından yapılacak kesintilerle geri ödeneceği savunuldu. Sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan bir iddiaya göre sendika, İstanbul ve Bursa´da görev yapan eski iki şube başkanına da 2.500 lira maaş bağladı.

´Yöneticiye 670 bin lira avans´ iddiası
Fuat Kurtça adlı kişi, avansı aldığını ifade ettiği sendika genel merkez yöneticisinin ismini de yer verdiği sosyal paylaşımındaki iddiasında, 'Emekçi arkadaşların bir paket sigara dahi alamazken senin genel merkez kasasından 670 bin lira avans alıp ev aldığın doğru mu. Çıkıp neden açıklama yapmıyorsun. Ev mi aldın saray mı aldın onu da çözemedik' ifadesine yer verdi.
Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci´nin, geçtiğimiz günlerde sendikanın bütçesinden 06 AZH 38 plakalı Alman markası BMW´nin 740 modelini ikinci makam aracı olarak aldığı belirtiliyordu.

Genel merkez binası kaç liraya yapıldı?
Özçelik İş Sendikasının geçtiğimiz aylarda Ankara´da hizmete açtığı genel merkez binasının yapımına ilişkin ´usulsüzlük´ iddiasında bulunuldu. Kurtçai, sosyal medya hesabındın yaptığı bir paylaşımda, binanın 7 milyon liraya ihale edildiğini, ancak 21 milyon liraya tamamlandığını da öne sürdü. Paylaşımda, 'Bunu çıkıp işçiye anlatacak babayiğit var mı? Soruyoruz kimse cevap vermiyor. Aradaki 14 milyon lira işçinin alın terinin parasıdır' ifadesine yer verdi.
Gazetemize iletilen bir iddiaya göre ise Özçelik İş Sendikası Genel Merkez binasını 7 milyon lira ihaleye alan ancak 21 milyon liraya tamamlayan firmaya, genel merkez. tarafından İskenderun şube binasının yapım ihalesi de verildi. Sendikanın İskenderun şube binasının yapımının söz konusu firmaya sendikanın genel merkez yönetimi tarafından verildiği savunuldu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23