Başkanlar göçü görüşecek

CHP´li büyükşehir belediye başkanları, Adana´da 'Bereketli topraklar üzerinde akıllı kentlere doğru' adlı toplantıda bir araya geldi.

SİYASET 11.02.2020 10:23:42 0
Başkanlar göçü görüşecek

Antakya/SES

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar´ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün katıldı.

4 büyükşehirden temiz deniz protokolü
Temiz Akdeniz projesi kapsamında kıyı ve denizlerde ilerde ortaya çıkabilecek problemleri çözmek amacıyla ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ile Adana, Hatay, Antalya ve Mersin büyükşehir belediyeleri arasında protokol imzalandı.

Savaş, göç raporu hazırlayacak
Türkiye´yi tehdit eden yeni göç dalgaları ve sığınmacı girişlerinin gündemde olması sebebiyle alınması gereken tedbirler yerel yönetimlerin güçlendirilmesi hususunda çalışmalar yapmak üzere, nisan ayına kadar rapor oluşturulması konusunda, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş görevlendirildi.
Buluşmanın açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, CHP´li belediyelerin üzerinde büyük bir sorumluluk olduğunu aktararak, “Türkiye´nin bir numaralı belediye başkanlarını, Türkiye´nin bir numaralı kentinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu buluşmalar artık gelenek haline geldi. Üzerimizde çok büyük sorumluluk, ağır bir yük var. Bütün Türkiye bizi yakından izliyor. Toplantıya isim verirken, Adanalı büyük yazar Orhan Kemal´in Çukurova insanlarını yazdığı ´Bereketli Topraklar Üzerinde´ romanına selam gönderdik. Orhan Kemal o romanda bir çelişkiye dikkat çeker, bunca bereketin, zenginliğin yoksulluğun içinde kalan, ölümüne çalışan insanlardan söz açar. Orhan Kemal bunu dert etmiştir. Bizim de derdimiz yoksul insanlardır. Bu romanın yayınlanmasının üzerinden 70 yıl geçti. Köylerimiz hayalet köylere dönerken, kentlerimiz bereketli topraklar üzerinde dikilen beton tarlalarına döndü. Önce ekmekler bozuldu, sonra tohumlar yok edildi. Toprağı zehirlemenin adı tarımcılık, madencilik oldu. Yeni seçilen belediye başkanlarımızın, teslim aldıkları belediyelerin olağanüstü zorluklar içerisinde, ekonomik zorluklar içerisinde olduğunu bütün Türkiye biliyor. Ama buna rağmen çok kısa sürede neler yapabileceklerini kamuoyuna gösterdiler' değerlendirmesini yaptı.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, Karalar, CHP´li belediyelerin kooperatifçiliğe büyük önem verdiğinin belirterek, 'Kooperatifçilik hem kendi aramızdaki birliği ve yardımlaşmayı üst düzeye çıkaracak, hem tüketiciyi koruyacak, daha uygun fiyata taze sebze yemesine yardımcı olacak hem de kırsal kalkınma konusunda son derece faydalı işler yapacak. Kooperatifçilik, köyden kente göçü de bir anlamda engelleyecek' dedi.

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25