Başvuru engeli yargıya taşındı

İskenderun´daki 4 proje okullunun 4 yıllık görev süresi biten ve 4 yıllık süre iuzatımı için başvuru yapan idarecilerinin işleme konulmayan başvuruları yargıya taşındı.

EĞITIM 29.06.2019 09:45:17 0
Başvuru engeli yargıya taşındı

Sadet Berkyürek/İskenderun

İskenderun´un 4 proje okulunun 3´ünün müdürü ile 4´ünün müdür yardımcılarının görev süresinin uzatımı talebini içeren dilekçelerinin işleme konulmadığı gerekçesiyle Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şubesi tarafından yargıya taşındı.

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Insan Kaynaklarından Sorumlu Birim Hakkında 'Görevi Kötüye Kullanma ve irtikap suçlarını' işledikleri iddiasıyla İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulundu. Yanık, “Cumhuriyet Anadolu Lisesi´nden Okul müdürü Bekdemir Boğmak, müdür Yardımcısı Ali Dingil, Tosçelik Fen Lisesi´nden müdür Yardımcısı Nalan Yılmaz, Makzume anadolu Lisesi´nin Müdürü Turgay Çelikezen, Müdür Yardımcısı, Paşa Karaca İmam Hatip Anadolu Lisesi´nin Müdürünün dilekçeleri sevk edilmediği için atanamayacaklar. Uzay çağı, teknoloji çağında hala din, dil, mezhep, cinsiyet ayırımıza gidiyorsak biz bitmişiz demektir zaten” dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı başvurusunun ardından sorularımızı yanıtlayan Başkan Yavuz Selim Yanık, “İskenderun´da nitelikli okul dediğimiz, 4 proje okulu var. Bunlar Tosçelik Fen Lisesi, Makzume Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Paşa Karaca İmam Hatip Anadolu Lisesi. Bunların 3´ünün müdürünün ve 4 tanesinin de müdür yardımcılarının görev süreleri doldu. Yeniden görevlendirme işlemlerinin yapılması lazım. bu görevlendirme işlemleri 1 Mayıs ile 31 mayıs 2019 tarihleri arasında yapılıyor. Bununla ilgili mevcut Cumhuriyet anadolu Lisesi, Makzume Anadolu Lisesinin müdürü, Paşa Karaca Anadolu Lisesinin müdürü ve müdür yardımcıları ile Tosçelik Fen Lisesinden de müdür yardımcıları yeniden görevlendirilmeleri için müracaat ettiler. Yasal olarak da hakları. ancak İlçe milli Eğitim müdürlüğü burada bir ayırıma giderek bazı öğretmenlerin dilekçelerini bir üst makam olan Hatay il Milli Eğitim müdürlüğü4ne sevketti, bazılarını sevketmedi. Biz burada ayırımcılık olduğunu düşünüyoruz. Kimlerin başvurularının sevk edilip kimlerin başvurularının sevk edilmediğini biliyoruz” diye konuştu.

Makzume Anadolu Lisesi Müdürü Turgay Çelikezen´in üyeleri olmamasına karşın başvurusunu önemsediklerini de ifade eden Yanık, “Payas, Belen, Arsuz ve İskenderun´un kapsayan bölgede bu 4 nitelikli okul seçildi, başarılarından dolayı. bu okulları da başarılı kılan ve seçtirenler de şu andaki yöneticiler. Mevcut başarılı yöneticilerin önü kesiliyor ve maddi, manevi kayıpları olacak. Ama diğer taraftan çok hak sahibi olduğunu düşünmediğimiz arkadaşlar bu okullara atanacak. Biz bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürünün görevini kötüye kullandığını düşünüyoruz ve irtikap TCK´ya göre de suçtur. Birilerine iltimas sağlamak, elindeki gücü zorla bir başkasına karşı kullanmak suçtur. Biz de İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı´na sendika olarak hem üyelerimiz adına -ki hakkı gaspedilen öğretmenlerin bir kısmı bizim sendikamız üyesi de değil, başka sendikalara üyeler. Çelikgezen de üyemiz değil. Ancak iki mastırı olan ve başarılı bir idareci. Benim sendikamın üyesi olmasına gerek yok; hak sahibi mi değil mi diye bakarım. Derdimiz o; hak sahibi olması” değerlendirmesinde bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04