Batan gemi liman trafiğini değiştirdi

İskenderun Limak Port'ta bağlı olduğu rıhtımda yük aldığı sırada batan Togo bayraklı ve Sea Eagle adlı kargo gemisi, liman içerisindeki gemi trafiğini değiştirdi.

5.10.2022 09:03:00 0
Batan gemi liman trafiğini değiştirdi

İskenderun/SES
Limanda konteynır yüklemesinde kullanılan 4 nolu rıhtımda batan, 88.6 metre uzunluğunda ve 15.7 metre genişliğindeki Sea Eagle (Deniz Kartalı) gemisinin denizdeki batığı nedeniyle, rıhtımın  sadece ön ve arka tarafında işlem yapabilecek küçük gemiler alınabiliyor. Büyük gemiler ise diğer rıhtım ya da iskeleye yönlendiriliyor. 
Geminin çıkarılması için geçen hafta teklifleri alan armatör ve sigorta firması, çok başlılığın ortadan kaldırılması ve geminin çıkarılmasında sorumluluğun tek elden yürütülmesi için, yetkilerin bir yerde toplanmasını konusunu görüştüğü de öğrenildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü de "Teknik ekiplerin gemiyi çıkarma planlamaları devam etmektedir" açıklamasını yapmıştı. 

Batmanın nedeni 'dengesiz yükleme'
Dünya Temizlik Günü olan 17 Eylül Cumartesi'yi 18 Eylül Pazar gününe bağlayan gece, saat 02.30 dolaylarında yükleme sırasında batan 3.120 grostonluk Sea Eagle'nın, yükleme hatasından kaynaklı olarak battığı ve hatalı yüklemenin fark edilip, geminin yan yatmaya başlaması üzerine gemiye yüklenen konteynerlerin tekrar rıhtıma alınmaya çalışıldığı ancak bunun batmasına engel olamadığı öne sürülmüştü. Gemi batanken denize düşen 24 konteynırlar çıkarılmış, batıktaki 63,5 ton diesel oil ve 1 ton yağ da çıkarılmıştı. 
Denizcilik Genel Müdürlüğü, eski İskenderun Limanı olan Limak Port'ta bağlı Sea Eagle adlı konteyner gemisinin yük ağırlık dağılımındaki dengesizlik nedeniyle sancak tarafına meyil vermesi ve gemiyi dengeye getirme çalışmalarının sonuç vermemesi üzerine bulunduğu yerde yan yatarak battığını açıklamıştı. Denizcilik Genel Müdürlüğünün 18 Eylül 2022 tarihinde yaptığı açıklamasında, "İskenderun Limanı'nda bağlı Sea Eagle isimli konteyner gemisinin yük ağırlık dağılımındaki dengesizlik nedeniyle sancak tarafına meyil verdiği, gemiyi dengeye getirme çalışmaları sonuç vermemiş olup bulunduğu yerde yan yatmak suretiyle batmıştır" ifadesine yer verilmişti. "Teknik ekiplerin gemiyi çıkarma planlamaları devam etmektedir" açıklamasını yapan genel müdürlüğün, farklı açıklamasında da kaza sonrası gemideki 63,5 ton diesel oil yakıt tanklarının kapatılarak durdurulduğu, denize olan sızıntının ise sızanların bariyer ve emici pedlerle yayılmanın önlendiği belirtilmişti.


Anahtar Kelimeler: Batan liman trafiğini değiştirdi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19