‘Battı-Çıktı´ projesinde yumuşak zemin engeli

Pac Meydanı´nda başlatılan kavşak projesinde kullanılacak 3 bin 200 kazıktan 257´sinin çakılarak yerleştirildi. Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Lütfü Savaş, Pac meydanı Battı Çıktı Entegre Projesi´nin tek problemini ise ‘yumu?

20.07.2017 10:55:29 0
‘Battı-Çıktı´ projesinde yumuşak zemin engeli

 

Pac Meydanı projesiyle ilgili özel bir televizyon kanalında katıldığı programda bilgi veren Başkan Savaş, projenin bütünü içindeki tek sorun olarak tanımladığı zemin sorunuyla ilgili çalışmaların Fen İşleri, HATSU ve mühendislik firması ekipleri tarafından ortak yürütüldüğünü ifade etti. Savaş, “O bölgedeki tek problemimiz zeminin yumuşak olması. Fen İşleri, HATSU ve mühendislik firması ekipleri bu durumu çözme peşinde. Kazık çakma işlemlerini 3 ay içerisinde bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
İskenderun´daki trafiği rahatlatmak amacıyla yapılan etüd ve kent sakinleriyle anket çalışmaları yürütüldüğünü de anlatan Başkan Savaş, araç trafiğinin yüzde 30´luk kısmının Adliye-Pac-tayfur Sökmen kavşaklarını kullanarak transit geçiş yaptığını, kavşak düzenlemesinin bu yüzde 30´luk külfeti kent trafiğinin içinden düşüreceğini söyledi. Savaş, şu bilgileri paylaştı: “Şu anda bin 700 metre uzunluğunda kavşak düzenlemesi yapıyoruz. Bu çalışma bittiğinde Pac Meydanı ve diğer iki kavşakla birlikte trafik işgali olmadan sürücüler İskenderun çıkışına ulaşılabilecek.
Trafik düzenlemesiyle ilgili İskenderun´da anket uygulamasıyla yaklaşık 10 bin kişiye ulaşıldığını ve bunun yüzde 91´lik diliminin kavşakların yapımını istediğini, İskenderunluların bu projeye çok olumlu ve istekli yaklaştığını sözlerine ekleyen Başkan Savaş, proje ile ilgili şu teknik detayları paylaştı: “O bölgede 56 km uzunluğunda kazık çakılıyor. Toplamda 3200 kazık çakılacak. Günde 13-16 kazık çakabiliyoruz ve 15 gün içerisinde 257 kazık çaktık. O bölgedeki tek problemimiz zeminin yumuşak olması. Fen İşleri, HATSU ve mühendislik firması ekipleri bu durumu çözme peşinde. Kazık çakma işlemlerini 3 ay içerisinde bitirmeyi amaçlıyoruz.”

Zemin sorunu biliniyor muydu?

İskenderun´a yapılan en yüksek maliyetli proje olarak gösterilen Battı-Çıktı´da Başkan Savaş´ın ‘tek problem´ olarak gösterdiği ‘yumuşak zemin´ sorunu beraberinde bazı soruları da getirdi. Kamuoyunun aydınlatılması adına şu sorulara açıklık getirilmesi gerekiyor: Çalışma kapsamında zemin etüd çalışması yapıldı mı? Yapıldı ise etüd çalışması aşamasında yumuşak zemin sorunu tespit edilmiş miydi? Proje hazırlık aşamasında zemin sorunu değerlendirildi mi? Zemin ile ilgili sorun projenin maliyetini ve süresini etkileyecek mi?


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29