´Battı-çıktı´ sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımına geçen yıl Temmuz ayında başlanan İskenderun´un Pac Meydanındaki battı-çıktı projes sürüyor.

GÜNCEL 18.07.2018 11:15:33 0
´Battı-çıktı´ sürüyor

İskenderun/SES

Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasını kapsayan 1.700 metre uzunluğundaki battı-çıktı projesi, Pac, Üst Geçit ve Tayfur Sökmen kavşaklarından oluşuyor. 1.700 metrelik yolda, 6 adet yan yolla, kavşaklara bağlantı sağlanacak.
Pac projesinde gabari yükseklikleri değişse de asfalt ile üst tabliye arası yüksekliğin ortalama 5.5 metre olduğu ifade idildi. Projede servis yolları asfaltlanırken, kavşak düzenlemelerine de başlandı. Kavşakların önümüzdeki günlerde yeşillendirilerek estetik bir yapıya kavuşturulacağı belirtildi. İskenderun´un trafik yükünü yüzde 30 civarında rahatlatması beklenen projedeki üst korkuluklar, battı-çıktı içi alt ve üst cephe betonları da sürüyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da proje güzergâhında yaptığı inceleme sonrası, proje hakkında ilgililerden bilgi aldı. Bir yıldır devam eden projede işlerin önemli bir bölümünün tamamlandığı, geriye kalan noksanların tamamlanması ve proje güzergâhının asfaltlamasıyla, önümüzdeki günlerde yolun hizmete gireceği ifade edildi. Asfaltlanan ve trafiğe açılan yan yollar ile her üç kavşakta trafik akarken, yüklenici firma personeli de çalışmasına devam ediyor.


Anahtar Kelimeler: hbb

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23