‘Battı-Çıktı´ya değişiklik talebi

21 Nolu Kooperatifler meslek grubu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulundan alt geçit projesinde değişiklik yapılması için Belediyeye başvurmasını istedi.

23.06.2017 10:50:51 0
‘Battı-Çıktı´ya değişiklik talebi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Pac meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasında ihale edilen alt geçit projesinin kent içi yerine transit ulaşımı öncelikli hale getirdiğini belirten İTSO´nun 21 nolu Meslek Grubu, ‘sektöründe oluşan sorunların görüşülmesi´ gündem maddesiyle gerçekleştirdiği toplantıda katılanların oybirliğiyle projenin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. 

İbrahim Açıkgöz´un kent dışında olmasından dolayı katılamadığı belirtilen, Meslek komitesi Başkan Vekili Rafi Sümbültepe, üyeler Ali Tekten, Ercüment Kimyon ve Mehmet Kütük´ün gerçekleştirdiği toplantının kararında, “İnşaat yapımı aylarca sürecek bu kamusal yatırımı kent esnafının ekonomik zararı yanında ticaret ve ekonominin bu bölgede uzunca süre yapılmasını engelleyeceği, ayrıca projede araç trafiğinin öncelikli hedef alındığı, yayaların bu proje kapsamında kullanım alanlarının yok edildiği gerekçesi ile Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Fikret Zorlu tarafından hazırlanan önerinin” dikkat alınması önerildi. Öneride, Pac Meydanı´nda tek alt geçit kavşağı yapılması, Ulucami Kavşağı´nın trafiğe kapatılması, Tayfur Sökmen Bulvarı´nın sinyalizasyon sisteminin trafikteki araç yoğunluğunun belli saatlerde farklı olması değerlendirilerek sinyalizasyon sisteminin yenilenerek bu kavşaktaki sinyalizasyon uygulamasının geliştirilmesi de teklif ediliyor. Kararda, “Teklifin daha rantabl bir proje olarak değerlendirilerek mevcut projede kamu yararı dikkate alınarak revize edilmek üzere konunun Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na Oda´mız önerisi olarak sunulmak üzere konunun Odamız Yönetim Kurulu´nda değerlendirilmesi hakkında karar alındı” denildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22