Bayram denetimi sürüyor

Pazar günü başlayacak dört günlük kurban bayramına yönelik çalışmalar devam ediyor.

GÜNCEL 8.08.2019 10:45:39 0
Bayram denetimi sürüyor

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun kaymakamı İskender yönden, bayramların kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, manevi hasletlerimizi geliştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu ifade etti. İskenderun Belediyesi de kentte bayram denetimini arttırdı. Erzin Emniyet Müdürlüğü de bayram öncesi yapılacak kurbanlık alışverişinde sahte para kullanımı konusunda hayvan satıcılarını uyardı. Erzin´de kurbanlıklar için kurulan hayvan pazarına giden polis, olası sahte parayla yapılabilecek alışverişe dikkat çekti ve sahte parayla alış veriş yapanlar hakkında bilgi verip, esnafı uyardı.
İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kentteki marketleri denetledi. Bayram öncesinde pastane, lokanta, kafe, market denetimlerinde ağırlık olarak hijyen, fiyat tarifesi ve son kullanma tarihlerine yönelik yaptığı kontrolleri yapan belediye ekipleri, bazı işyerlerinine uyarı ve cezai işlem de uyguladı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da denetimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamasında 'Zabıta ekipleri 7 gün 24 saat kesintisiz çalışıyor. Bu denetimlerle hem vatandaş hem de esnaf için birçok olumsuzluğun önüne geçiyoruz. Vatandaşları müsterih olsun denetimleri büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Tüm şikâyetler ekiplerce mutlaka değerlendiriliyor. Zabıta müdürlüğü ekipleri, vatandaşların Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için bayram boyunca da görevlerinin başında olacak' ifadesine yer verdi.

Yönden: Bayramlar dayanışmanın yaşandığı günler
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, yöre halkının pazar günü başlayacak Kurban Bayramını kutladı. Kaymakam Yönden, bayram mesajında şunlara yer verdi: 'Bayramlar milletçe karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, manevi hasletlerimizi geliştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir. Bu manada, paylaşma ve yakınlaşmanın zirveye ulaştığı dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı´na kavuşmanın sevinç ve coşkusunu hep birlikte gönülden yaşadığımız aşikârdır. Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna günler, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Bu anlamda bütün kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber, birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duyguları çerçevesinde sevinç ve coşkuyla bir bütün olarak yaşamalıyız. Bulunduğumuz bu güzel coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ve kardeşlik ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bu ruh, kardeşlik ve hoşgörü duygularının yoğunluk kazandığı bu anlamlı günlerde önce gönüllerimizi bir sevinç yumağı hâline getirerek, aile büyüklerimiz başta olmak üzere tüm yakın eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerini almalıyız. Evlerimizin neşe kaynağı olan çocuklarımızı sevindirmeli, şefkat ve merhamete muhtaç öksüz ve yetimleri, yoksul ve kimsesizleri, evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı, Vatanımızın bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak uğruna canlarını ve kanlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin yakınlarını ve kahraman gazilerimizi ziyaret ederek, bayramın coşkusunu onlarla paylaşmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en samimi şekilde hissetmemize vesile olan bu anlamlı günlerin tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni eder, aziz şehitlerimizin emanetleri olan kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz başta olmak üzere, İlçemizde ki kamu kurum ve kuruluşlarının tüm idareci ve çalışanlarının, adli ve idari erkânın, tüm kolluk ve güvenlik güçlerinin, iş -sanayi ve endüstri sektörünün yönetici ve çalışanlarının, basın mensuplarının ve saygıdeğer İskenderunluların Kurban Bayramı´nı en kalbi duygularımla kutlar, nice bayramlara sağlık ve huzur içerisinde erişilmesi temennisiyle en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.'

Bayram önlemleri alındı
İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı da Kurban Bayramı öncesinde vatandaşın huzur içerisinde bayram geçirmeleri için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Tosyalı, 'Bayram önlemlerini aldık. Belediye birimleri bayram boyunca hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Kurban pazarında ve çevresinde kesinlikle kurban kesimi yasak olup, kaçak kesim yapanlara çevre kanunu gereği gerekli cezai işlem uygulanacak.2019 yılı kurban bayramı dolayısı ile ilçe kurban komisyonu tarafından toplu kesim izni verilen yerler dışında kurban kesimi yapılmayacak. Kurban bayramında vatandaşların kesimhanelere yönelmeleri hem çevre temizliği açısından büyük önem taşıyor hem de vatandaş yapılan uygulamadan memnun oluyor. Belediye, ilçe tarım müdürlüğü ve ilçe müftülüğü her bayram olduğu gibi bu bayram da vatandaşın rahat bir bayram geçirmeleri için bayram sürecince çalışacak. Hem dini ibadetimizi sağlıklı bir şekilde yerine getirmek hem de oluşabilecek kirliliğinin topluma ve çevreye zarar vermemesini sağlamak için önlemlerimizi aldık' açıklamasını yaptı.

Bayramlaşma ne zaman?
İskenderun´da halk ve protokolün bayramlaşması, bayramın ilk günü olan 11 Ağustos Pazar günü Belediye 1 Nolu Sosyal Tesisinde (Eski Doğan Gazinosu) yapılacak. Bayramlaşma, saat 17.00-18.00 arasında gerçekleştirilecek. Arefe günü de kent protokolü şehitliği ziyaret edip, şehit kabirlerine karanfil bırakacak ve şehit yakınlarıyla sohbet edecek.

Arsuz´da bayramlaşma ikinci gün
11,14 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan kurban bayramı kapsamında Arsuz´da halk ve protokolün bayramlaşması bayramın ikinci gün olan 12 Ağustos pazartesi günü yapılacak. Bayramlaşma, saat 10.00-10.30 arasında Devlet Demir Yolları Kampı Çay Bahçesinde yapılacak. Arsuz kaymakamı Musa Sarı, bayramlaşmaya Arsuz´da oturanların yanı sıra tatil için kente gelenleri de bayramlaşmaya davet etti.

Antakya´da bayramlaşma
Antakya´da protokolün geleneksel olarak düzenlenen halkla bayramlaşması Kurban Bayramı´nın ilk günü olan 11 Ağustos Pazar yapılacak. bayramlaşma, Atatürk Parkı´nda saat 15.00´da başlayacak.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62