Bebek ve Öncü seçmenin nabzını tuttu

Vatan Partisi Hatay milletvekili adayları Mustafa Bebek ve Nejla Öncü, İskenderun´da gerçekleştirdikleri pazar ziyaretlerinde esnafın sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini paylaştı.

SİYASET 7.06.2018 12:29:43 0
Bebek ve Öncü seçmenin nabzını tuttu


Parti yöneticilerinin de eşlik ettiği pazar ziyaretinde Vatan Partisi ikinci sıra Hatay Milletvekili adayı Mustafa Bebek, önceliklerinin ‘milletin hazinesinden hortumlanan malları tekrar milletin hazinesine geçirerek´ önemli bir kaynak yaratacaklarını söyledi. Bebek, “Milletin hazinesinden yasadışı yollardan gasp edilen kaynakları tekrar milletin hazinesine katacağız. Uyuşturucu ve silah kaçakçılığından elde edilen mafya sermayesi başta olmak üzere kara ve kirli para, yasadışı yollardan ve rüşvetle yığılan servetler: “Nereden buldun yasası” ile yatırım ve iş yaratmaya ve halkın refahına hizmet eden kamu kaynaklarına dönüştürülecektir. Hortumlanan kaynaklardan yurt dışına kaçırılanların Türkiye´ye getirilmesi için yasal yöntem uygulanacaktır” diye konuştu.
Sorunlarının ancak üretim ekonomisi ile çözüleceğini vurgulayan Bebek, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Bizim programımızda sadaka diye bir şey yoktur. Sistem partileri sorunu çözmek için sadaka öneriyorlar, biz ise işsizlere sadaka değil, iş vereceğiz. Herkesin işi olacak, sadakaya harcanan paraları üretime yönlendireceğiz, işsize iş alanı açacağız. Çalışanların ücretleri zamanında ödenecektir. Bizim halkın kaynakları olanı uluslar arası para babalarının emrine değil, üretim yapana ve küçük esnafımızın daha iyi şartlarda iş hayatını sürdürmesi için kullanacağız.”

Öncü: Kadınlar ve emeklilerin önü açılacak
VP´nin Hatay adaylarından Nejla Öncü de Vatan Partisi´nin Hatay Milletvekili adaylarının yarısı kadın olduğunu hatırlatarak, bunun partinin kadınlara yaklaşımının bir göstergesini oluşturduğuna dikkat çekti. Pazar yerlerinde köylü kadınların ve emeklilerin bir şeyler satarak, hayatlarını devam etmelerinin zorluğunu gözlemlediklerini de sözlerine ekleyen Öncü, Vatan Partisi iktidarında kadınların ve emeklilerin bu gibi sorunlarla karşılaşmayacaklarını belirtti. Öncü, “Bütün emeklileri kapsayan bir intibak yasası çıkaracağız. Emekli, dul ve yetim aylıklarını emekli örgütleri ile görüşerek, günün ihtiyaçlarına göre düzenleyeceğiz. Emeklilikte sigortalılık sürelerini ve prim ödeme günü sayısını esas alacağız. Yaş koşulunu kaldıracağız. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceğiz. Emeklilerin, emekli olduktan sonra sokakta sürünmesine yol açacak yolları tıkayacağız” diye konuştu.
Çiftçinin bankalara olan faiz  borçlarını sileceklerini, vadesi gelen ana paranın ise dört takside bağlanacağını ifade eden Öncü, şunları ifade etti: “Küçük esnafımızın, sokaklarda perişan olmasına izin vermeyeceğiz. Esnafımızı koruyan yasalar çıkaracağız ve destek akçeleri ile hayatlarının daha kaliteli olmasını sağlayacağız. Bu gün özelleştirilen Kamu Kurumlarının yeniden kamulaştıracak, işsizlerimize iş sağlandığı takdirde, esnafımızın kapısından geçmekte zorlanan, işçilerimize, köylümüze iş imkanları sunacağız.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07