Bekir Altan’dan su çıkışı: Çözmeye talibiz

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Payas’ın su problemini çözmeye talibiz” dedi.

HATAY 24.08.2023 10:33:00 0
Bekir Altan’dan su çıkışı: Çözmeye talibiz

Su işleri birimlerinin Hatay’ın büyükşehir ilan edilmesiyle sorumluluk alanlarından çıktığını hatırlatan ve eski su işleri birim çalışanlarıyla biraraya gelen Başkan Altan, ilk dönemlerinde 300 bin nüfuslu kentin su ihtiyacına cevap verecek suyu akıttıklarını kaydetti. 

Kentte yaşanan su sorunundan dolayı Hatay Büyükşehir Belediyesini eleştiren Altan, kendi dönemlerinde çözülen su konusunun bugün yaşanıyor olmasını ‘beceriksizlik’ olarak nitelendirdi, sorunun çözümüne hazır olduklarını söyledi.

Altan, şunları kaydetti: “Su problemimiz kalmamıştı. Ancak 2014’ten buyana büyükşehir beceriksizliğiyle su, şehre inmediği gibi Ağustos sıcağında insanlar susuzluktan inim inim inliyor. Biz yine suyun yönetimine Payas Belediyesi olarak talibiz. Bize devrettikleri an, çok kısa süre içerisinde şehrin susuzluğunu ortadan kaldırırız. Çok büyük kaynağa ve güce ihtiyaç yok. Sadece arkadaşlarımız gider bir tane iş makinası, 1 tane kaynak motoru 1 tane jeneratörle bu şehre tekrar en kısa süre içerisinde suyu indiririz ve halkı bu zulümden kurtarırız. Zulüm diyorum, çünkü bu sıcakta bir şehirde su yoksa halka zulmediliyor demektir. Büyükşehir belediyesine her imkânı vermişiz. Bütçe istemiş vermişiz, imkân istemiş her türlü vermişiz, yetki istemiş vermişiz, kredi istemiş vermişiz. Her türlü yetkiyi meclisten vermemize rağmen eğer bu şehirde var olan suyu yönettiremiyorsa bunun adı beceriksizliktir. Bu zulüm bitsin artık.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19