Belediye 10 araç alacak

İskenderun Belediye Meclisi, belediyede kullanılmak üzere 10 aracın satın almasını oybirliği ile kabul etti.

GÜNCEL 7.02.2020 11:21:42 0
Belediye 10 araç alacak

 

Nesrin Geyik/İskenderun
 İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan meclis, gündemde bulunan maddeler görüşerek, karara bağladı. Meclis, bölediye yönetiminin getirdiği 'Belediye demirbaşına kayıtlı araçların yetersiz olması ve hizmetlerin aksamaması için belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet Ford marka Tourneo Courier Titanıum EcoBlu kamyonet türü araç, 1 adet Renault marka Megan Sedan Touch 1.5 Blue Dci EDC 115 bg binek türü araç, 2 adet 31+1+1 kişilik Otokar Sultan Maxi marka otobüs türü araç, 2 Adet 17+1 kişilik Ford Transit 460ED Deluxe marka minibüs türü araç ile 1 adet Otokar Atlas marka kamyon araç üzerine 16 mt. Hidrolik Bomlu vinçli Teleskopik platform türü araçların Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması hususunda gerekli meclis kararının alınması' teklifini, oy birliği ile kabul etti.
İskenderun belediye Meclisi, belediyede görev yapan memur ve sözleşmelilerin yemek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği Madde 4 hükümlerinin uygulanması kararını ve belediyeye ait 1. mıntıka 2678 ada 2 parsel sayılı taşınmazın Minibüs Garajı olarak kullanılmak üzere Hatay Büyükşehir Belediyesine üç yıl süreyle bedelli olarak kullanılması ve kullanım bedelinin encümence tespit edilmesi tekliflerini de oy birliği ile kabul etti. Cumhurbaşkanlığı eylem planında, daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu eylemleri yer aldığı anımsatılıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyelerin yapacakları projeleri desteklemek amacıyla Bakanlık ve İLBANK A.Ş. arasında protokol imzalanması nedeniyle proje hibesinden faydalanmak üzere hazırlanan bisiklet yolu projesi için belediyenin, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi işbirliği protokolünü imzalaması için belediye başkanı Fatih Tosyalı´ya yetkiyi de oybirliği ile veren meclis, İskenderun´da idarenin yetki alanında bulunan asansörlerin periyodik kontrol yönetmeliği hükümlerine göre uygun görülen ve uygun şartları taşıyan yüklenicilerle sözleşme ve protokol imzalanabilmesi için Belediyeler Kanunun 38. maddesine kapsamında belediye başkanı Tosyalı´ya yetkiyi de verdi.
Şubat ayı oturumu öncesinde meclis üyelerine seslenip, belediyenin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında görsel sunum eşliğinde değerlendirmede bulunan Tosyalı, 'İskenderun´a değer katacak birçok çalışma içerisindeyiz. Ziraat Bahçesi olarak bilinen araziye millet bahçesi yapılmasında önemli girişimler var. Sakarya mahallesinde Emel Akçay ilkokulunun karşındaki gayrimenkul, girişimlerimiz sonucunda belediye envanterine kazandırılmıştır. İskenderun Beş Temmuz Stadının tamamen yıkılarak yerine millet bahçesi yapılması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanının verdiği talimatın ivedilikle hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalar ve prosedürü devam ettiriyoruz. Yeni stadyumun ise İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsüne yapılması için işlemler tamamlanarak, protokol aşamasına gelinmiştir. İskenderun´un 45 mahallesine eşit hizmet götürdük. Belediye Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçe Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve diğer müdürlükler yoğun bir çalışma içerisinde. Sosyal ve kültürel anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşerilerimize en iyi hizmeti vermek için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04