Belediye arsası 49 yıllığına TÜRGEV´in

İskenderun Belediye Meclisi, kentin Sakaraya mahallesinde, mülkiyeti beledeyeye ait olan 5.353.05 metrekare yüzölçümlü Aşkarbeyli mıntıkası 6683 nolu parselin, öğrenci yurdu yapılması amacıyla 49 yıl süreyle Türkiye Gençlik ve Eğitime

İSKENDERUN 7.02.2018 10:12:40 0
Belediye arsası 49 yıllığına TÜRGEV´in

Akın Bodur/İskenderun

Karar, 1 oy farkla alındı
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında dün toplanan ve gündemindeki maddeleri görüşen meclis, mülkiyeti belediyemize ait olan 5.353.05 metrekare yüzölçümlü parselin öğrenci yurdu yapılması amacıyla 49 yıl süreyle Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfına bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesini ve alınacak kararın uygulanmak üzere encümene gönderilmesini kabul etti. Karar. oy çokluğuyla alındı ve belediye meclisinin CHP ve MHP´li üyeler ´hayır´ oyu kullanırken, AKP´liler ve geçen yıl CHP´den ihraç edilen bağımsız üye Fatma Korçak ´evet´ oyu kullandı. Karar, 15 ´hayır´ oyuna karşılık, 16 ´evet´ oyu ile kabul edildi. 5 dönümden fazla belediye arsası da bir oy farkla vakfa verilmiş oldu.

Muhtarlıklar Müdürlüğü de kuruldu
Meclis, gündeminde bulunan maddeler arasında, Hatay Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 24.01.2018 tarih ve E.3949 sayılı yazısına istinaden belediyede ´Muhtarlıklar Müdürlüğü´ adıyla yeni bir müdürlük kurulmasını da oy birliğiyle; 1. mıntıka 2113 nolu parsele yönelik çizilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini de oy çokluğu ile kabul etti.

CHP önce itiraz edecek, sonra yargıya gidecek
İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik, alınan karara karşı önce mecliste itirazda bulunacaklarını, aksi karar çıkması halinde konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. AKP´li belediyeye verilen bir talimatla arsanın verildiğine inandıklarını belirten CHP´li Dik, gazetemize yaptığı açıklamada, 'Bu konu, belediye yönetimine verilen bir talimatla meclise gelmiştir. Bunu anlamamam mümkün değil. Bize bunun nasıl getirildiğini izah edilmesi lazım. Eğitim ve yurt açma amacıyla kurulan ve toplumu tatmin eden kuruluşlar var. Onlara sordunuz mu? Ya da en iyi bu işi kim yapar, diye bir uğraş gösterdiniz mi? Hayır. Bunu yapacak olan kentte çok önemli dinamikler var. Bunları biraraya getirmek de belediyenin görevleri arasında. Burada bir itaat söz konusu. Belediye buna karşı itaat etmemeli, meclis buna boyun eğmemeli. Belediye yönetimi ve meclis üyeleri direnmeli. 49 yıl bedelsiz ciddi bir imtiyazdır. Bu imtiyazın tanınmasını bu kent halkı belediye yönetimine vermedi. İskenderun Belediyesi her yeri satarken, burayı bedelsiz olarak veriyor. Bu nasıl bir şey?' dedi. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57