Belediye çiçek ve fidanlarını üretecek

Antakya Belediyesi ait ve 1. Etap Toki Konutları arkasında bulunan arazi Bitki Üretim ve Bakım Merkezi´ne dönüştürülüyor. Alanda, Antakya Belediyesi´nce kentin çiçeklendirilmesi ve yeşillendirilmesinde kullanacağı ağaç, süs bitkisi ve

10.07.2017 10:43:27 0
Belediye çiçek ve fidanlarını üretecek

Antakya Belediyesi Bitki Üretim ve Bakım Merkezi´nde daha önce satın alma yöntemi ile temin ettiği tüm bitki, ağaç ve çalıları kendisi üretmeyi hedefliyor. Yaklaşık 10 dönümlük alanın düzenlemesi ve kullanımıyla ilgili Antakya Belediyesi´nden yapılan yazılı açıklamada, “Belediyemize ait yaklaşık 10 dönümlük genişliğe sahip alanda Bitki Üretim ve Bakım Merkezi oluşturma çalışmaları başlattık. Söz konusu alanda şehrimize daha güzel bir görünüm katmak, daha çok yeşil alan oluşturmak amacıyla binlerce ağaç, süs bitkisi ve çalı bitkisi üretmeyi, bakımını yapmayı ve bunları şehrimizin 95 mahallesinde bulunan parklara, yeşil alanlara ve kaldırımlara ekmeyi planlıyoruz. Bitki Üretim ve Bakım Merkezi içerisinde bir adet küçük idari ofis, sulama sistemleri, tel örgüyle çevrili üretim alanı yer alıyor” denildi.

Belediye ekonomisine de katkı sağlanacak
Açıklamada Bitki Üretim ve Bakım Merkezi ile belediye ekonomisine de katkıda bulunmasının da amaçlandığı belirtildi. Açıklamada bu çalışma ile kentin daha güzel bir görünüme kavuşması, yeşil alanların çoğaltılması, bitkilerin ve ağaçların bakımının da kolaylaşacağı kaydedildi. Çelik üretim yöntemi, fide ve fidan yöntemleri ile üretimi gerçekleştirilecek olan bitki ve ağaçların son teknoloji sulama sistemleri ile sera olmadan doğal yöntemlerle yetiştirileceği bilgisine de yer verilen açıklamada, akasya, çınar, turunç, süs eriği, ıhlamur, ligusturm, pitosporum, taflan gibi yüzlerce çeşit bitkinin yetiştirileceği de ifade edildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00