Belediye kendi fidanını üretecek

Antakya Belediyesi´nin “Yeşiller İçerisinde Bir Antakya” için yürütülen hizmetler kapsamında başlattığı Bitki Üretim ve Bakım Merkezi´nde çalışmalar devam ediyor.

9.08.2017 10:27:58 0
Belediye kendi fidanını üretecek

 

Antakya Belediyesi´nden konuyla ilgili yapılan açıklamada belediyeye ait yaklaşık 10 dönümlük genişliğe sahip alanda Bitki Üretim ve Bakım Merkezi oluşturma çalışmalarına başlandığı belirtildi. 1. Etap Toki Konutları arkasında bulunan alandaki çalışma ile ilgili açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Söz konusu alanda şehrimize daha güzel bir görünüm katmak, daha çok yeşil alan oluşturmak amacıyla binlerce ağaç, süs bitkisi ve çalı bitkisi üretmeyi, bakımını yapmayı ve bunları şehrimizin 95 mahallesinde bulunan parklara, yeşil alanlara ve kaldırımlara ekmeyi planlıyoruz. Bitki Üretim ve Bakım Merkezi içerisinde bir adet küçük idari ofis, sulama sistemleri, tel örgüyle çevrili üretim alanı yer alıyor.”

Çelik, fide ve fidan ile bitki üretilecek
Açıklamada Bitki Üretim ve Bakım Merkezi ile belediye ekonomisine de katkıda bulunmanın hedeflendiği de belirtilerek, üretimin doğal yöntemlerle gerçekleştirileceği ifade edildi.
Açıklamanın devamında şunlar yer aldı; “Antakya Belediyesi Bitki Üretim ve Bakım merkezi ile bundan önce satın alma yöntemi ile temin ettiğimiz tüm bitki, ağaç ve çalıları kendi üretimimiz ile elde ederek belediye ekonomisine büyük oranda katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bununla beraber şehrimizin daha güzel bir görünüme kavuşması, yeşil alanların çoğaltılması, bitkilerin ve ağaçların bakımının yapılması kolaylaşacak. Çelik üretim yöntemi, fide ve fidan yöntemleri ile üretimi gerçekleştirilecek olan bitki ve ağaçlar son teknoloji sulama sistemlerimiz ile sera olmadan doğal yöntemlerle yetiştirilecek. Akasya, Çınar, Turunç, Süs Eriği, Ihlamur, Ligusturm, Pitosporum, Taflan vb. yüzlerce çeşit bitki yetiştiriliyor.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57