Belediye KUDEB birimini kurdu

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, oluşturdukları Koruma Uygulama Denetim Birimi KUDEB ile kent merkezindeki önemli noktalarda revize ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi.

1.08.2017 10:42:04 0
Belediye KUDEB birimini kurdu

 

Antakya Belediyesi olarak kentin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak, korumak, güzelleştirmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla pek çok çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Kimyeci, revize ve restorasyon çalışması yapılan alanlardan birinin Eski Buğday Pazarı ile tarihi Demirköprü olduğunu kaydetti. Uzun Çarşı, Kuyumcular Çarşısı, Ceketçiler Pazarı, St. Pierre Kilisesi çevresi gibi tarihi ve turistik açıdan önemli yerlerin de restorasyon projelerinin hazır olduğunu sözlerine ekleyen Kimyeci, projelerin en kısa sürede hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti.
Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, katıldığı radyo programında restorasyon çalışmalarının yanı sıra diğer hizmetlerini de anlattı. Kentsel Dönüşüp Projesi´nde ıslak imza sürecinin devam ettiğini, 404 hak sahibinden yüzde 42´sinin imzasının alındığını da sözlerine ekleyen Başkan Kimyeci, projeye yönelik eleştirileri ise ‘siyasi kaygılarla hazmedemeyip karalama´ olarak nitelendirdi.

Hükümet desteğine teşekkür etti
Kimyeci şöyle konuştu: “Şu kadarını söyleyeyim, ´Kem söz sahibine aittir´. Afet riski olan, can ve mal riski taşıyan bu kötü yapı stokumuza Allah´ın izniyle, milletimizin duası ve desteğiyle son vereceğiz. Sn. Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize bizlere sundukları desteklerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Yapının değeri, dolayısıyla hak sahiplerimize ödenen bedelleri biz değil, ülkemizin resmi en üst denetleme kurumu Sermaye Piyasası Kurulu belirliyor. Değerlendirmeler SPK´ya bağlı yeminli ve yasal kriterlere uyma zorunluluğu olan kuruluşlarca yapılıyor. Emek ve Aksaray Mahallesindeki hak sahibi her bir hemşerimiz bu işin sonunda 5 kat kar etmiş olacak. Hemşerilerimiz geç kalmadan biran önce gelip arzu ettikleri daire tipini seçsinler ve ıslak imzalarını atsınlar. Hak sahiplerimiz aslı astarı olmayan dedikodulara, siyasi kaygılarla yalan yanlış bilgilendirme yapanlara itibar etmesin.”

“Kentsel dönüşümü neden büyükşehir yapmıyor?”
Kentsel dönüşümle ilgili Büyükşehir Belediyesi´ne de eleştiri yönelten Kimyeci, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm için kanunen hiçbir yerden izin ve yetki almaksızın yapabilir. Neden yapmıyor?Siyasi kaygılarla projeyi çekemeyip, insanimizi yalan yanlış bilgilendirenlere buradan sesleniyorum. ´Nazar etme ne olur, çalış senin de olur´.Şehrimizde bir ilk olacak bu dev projeyi hazmedemeyip rant kapısı gibi göstererek fitne, fesat yapan zihniyeti Allah´a havale ediyorum.”


Anahtar Kelimeler: Belediye KUDEB birimini kurdu

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00