Belediye personeline cankurtaran eğitimi

Dörtyol Belediyesi boğulma vakalarındaki artışlar üzerine acil eylem planı gerçekleştirerek sahil bandında görevlendirdiği personellerine cankurtaran eğitimleri vermeye başladı.

SPOR 15.08.2018 10:02:25 0
Belediye personeline cankurtaran eğitimi

Nesrin Geyik/İskenderun

2015 yılından beri sahil şeridinde soyunma kabini, duş, şezlong ve şemsiyelerle ücretsiz halk plajları oluşturan Dörtyol Belediyesi, sık sık yaşanan ya da yaşanma tehlikesi geçirilen boğulma olayları üzerine sahil bandı boyunca personel tahsis ederek tedbir aldı. Belediyesi açtığı kursla, personele cankurtaran eğitimi de verdi.
Geçen hafta tamamlanan kurslarda 7 belediye personeli ile bir emniyet ve bir jandarma personeline eğitim verildi, eitimlerini tamamlayanlar Bronz Cankurtaran sertifikalarını Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan´dan aldı.
Belge töreninde konuşan cankurtaran eğitmeni Orhan Yıldız, 'Dörtyol´da Beledinin katkılarıyla ilk defa düzenlenen cankurtaran kursu tamamladı. Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy´un destek ve teşvikleriyle dokuz görevliye cankurtaran eğitimi verildi. Eğitim sürecinde kursiyerlere, suda boğulmalarda kazazedeye müdahale teknikleri, su içerisinde taşıma, itme, çekme, yaklaşma ile sudan çıkarma teknikleri, kurtarma ekipmanlarını tanıma ile ekipmanlarla müdahale ve sudan çıkarılan kazazedeye yapılması gereken ilk yardım müdahalesi dersleri aktarıldı. Kursiyerler, edindikleri bilgi ve becerileri en değerli şey olan insan hayatını kurtarmak adına kullanacak. Şimdiki hedefi; Dörtyol Belediyesi bünyesinde su altı arama kurtarma ekibi oluşturmak. Bu konuda görüşmeler sürüyor' dedi.
Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Gürakan da şunları söyledi: 'Dörtyol sahillerinin çok daha verimli ve güvenli bir şekilde kullanılması yönünde verdikleri talimatlar doğrultusunda sahil bandımızda bir dizi çalışma yaparak vatandaşların deniz ve kumsallardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlıyoruz. Tabi konfor kadar can güvenliği de önemli. Sahil bandının tamamına güvenlik ve ikaz levhaları yerleştirdik. Zabıta personeli gün boyunca devriye görevi yaparak vatandaşları bilgilendiriyor ve uyarıda bulunuyor. Dörtyol Belediyesi olarak sahil bandımızda görevlendirdiğimiz 7 arkadaşımıza da Cankurtaran eğitimi aldırarak bu işin daha bilinçli ve donanımlı yapılmasını sağlamış bulunuyoruz.'


Anahtar Kelimeler: Yaşar Gürakan

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23