Belediye başkanına saldırı girişimi

.

SİYASET 23.03.2024 13:44:00 0
Belediye başkanına saldırı girişimi

Belediye başkanına saldırı girişimi

 İskenderun/SES 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş'a, seçim çalışması için gittiği Samandağ'da saldırı girişiminde bulunuldu. Hatay Valiliği, Savaş'a yönelik bireysel bir saldırı girişiminde bulunan kişinin A.G. (39) akli dengesinin yerinde olmadığı (bipolar bozukluk) ve ailesi tarafından tedavi sürecinin tamamlandığı gerekçesiyle bir süre önce hastaneden çıkarıldığının tespit edildiğini duyurdu. HBB Başkanı Savaş, dün Yaylıca’da çok güzel ve coşkulu bir kalabalığa hitap ederken kendisini platformdan iten A.G. (38) adlı şahsın akıl sağlının yerinde olmadığının ortaya çıktığını, şahsın ailesinin de orada olduğunu, ailenin olaydan çok üzüntü duyduğunu ve kendisinden özür dilediklerini anlattı. 

Valilikten saldırı girişimi açıklaması Hatay Valiliğinden yapılan basın açıklamasında şunlara yer verildi: "22 Mart 2024 tarihinde saat 18.30 sıralarında Samandağ ilçemizin Yaylıca Mahallesinde halka hitaben konuşma yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'a yönelik bireysel bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Konuyla ilgili olarak güvenlik güçlerimizce yapılan incelemelerde; Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı sahneden itmek suretiyle saldırı girişiminde bulunan Samandağ 1985 doğumlu (A.G) adlı şahsın; akli dengesinin yerinde olmadığı (bipolar bozukluk) ve ailesi tarafından tedavi sürecinin tamamlandığı gerekçesiyle kısa bir süre önce hastaneden çıkarıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu saldırı girişimi, güvenlik güçleri ve vatandaşlarımızın müdahalesiyle engellemiş olup, güvenlik birimlerimize herhangi bir şikayet başvurusunda bulunulmamıştır. Büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna duyurulur." Bipolar bozukluk nedir? Bipolar bozukluk, kişinin yaşam kalitesinde oldukça ciddi sorunlara yol açabilen, gerek akademik hayatta gerekse kişiler arası iletişim alanında büyük zorluklara neden olan, son derece ciddi bir ruh sağlığı hastalığı olarak biliniyor.

Savaş: Olayda kasıt aramıyorum

HBB Başkanı Savaş, dün Yaylıca’da kalabalığa hitap ederken kendisini platformdan iten A.G. (38) adlı şahsın akıl sağlının yerinde olmadığının ortaya çıktığını, şahsın ailesinin de orada olduğunu, ailenin olaydan çok üzüntü duyduğunu ve kendisinden özür dilediklerini anlattı. Ailenin fazlasıyla üzüntülü olduğunu ifade eden Savaş’ın olay sonrası çekilen bir videoda şahsın ailesini teselli etmeye çalıştığı görüldü. Savaş, “Ailemiz lütfen üzülmesin, ben onların üzülmesini istemiyorum. Bu kardeşimiz rahatsız. Ehliyeti olmayan bir kişiye yönelik suç duyurusunda bulunmak hem bir insan hem de bir doktor olarak bize yakışmaz. Aksine hem vatandaşımızın tedavisine hem de tedavi süresince ailesine destek olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başkan Savaş, Yaylıca mahallesinde yaptığı konuşma sırasında yaşananları şöyle anlattı: “Konuşmaya en son ben çıktım ve konuşmanın tam ortasında, bir vatandaş beni itti. Ailesi, annesi, kız kardeşi oradaydı. Kız kardeşi ‘başkanım kardeşim ruh hastası tedavi görüyor’ dedi. Ben o arada tekrar platforma çıktım ve lütfen kimse dokunmasın, bu kardeşimiz rahatsızmış, ‘Biz mitinge devam ediyoruz’ dedim ve devam ettik”

Başkan savaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arkadaşımız için yapacağımız tek şey, tedavisinin düzenli olarak yapılması, doktora gitmesi, kontrollerinin yaptırılması ve ailesine yardımcı olmaktır. Başka yapacak bir şey yok. Bu olay başkasının da başına gelebilirdi. Ben olayda bir kasıt aramıyorum, bu kardeşimizin tedavisine destek olacağız inşallah”

Duduoğlu da saldırı girişimini kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu da partisinin adayı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'a yönelik saldırı girişimini kınadı. Duduoğlu, yazılı değerlendirmesinde, "Son zamanlarda Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'a karşı yapılan haksız ve olumsuz haberlerin ardından, maalesef Samandağ ilçesinde gerçekleşen saldırıyla karşılaşması bizleri derinden üzmüştür. Her türlü olumsuzluk ve saldırıya rağmen, Hatay halkının sevgisini kazanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Savaş‘a yönelik Samandağ’da yapılan saldırıyı ve bu ve benzer saldırıları şiddetle kınıyoruz. Hatay halkı olarak, birlik ve beraberlik içinde, huzur ve refah içinde yaşama arzumuzu korumalıyız. Bu tür saldırılar sadece bireylere değil, tüm toplumumuza zarar vermektedir. Birlik ve dayanışma içinde, sevgi ve saygı çerçevesinde hareket etmeli, birbirimize destek olmalı ve saygı duymalıyız. Savaş, Hatay'a hizmet etme gayesiyle çıktığı yolda, samimi gayretleri ve Hataylılara olan bağlılığını söylemlerinde her fırsatta dile getirmektedir. Savaş'a ve tüm Hataylılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" ifadesine yer verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19