Belediye zabıta kulübesine silahlı saldırı

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, kentin Tekebaşı Mahallesi’ndeki zabıta kulübesine yönelik 6 Ekim Perşembe günü yapılan silahlı saldırıdan, havuz medyası ile haberleri oraya servis edenlerin sorumlu olduğunu savundu.

GÜNCEL 13.10.2022 11:21:00 0
Belediye zabıta kulübesine silahlı saldırı

İskenderun/SES
Samandağ Belediyesi Başkanı CHP'li Refik Eryılmaz, sosyal iletişim sitesinden yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Samandağ Belediyesi hakkında gerçekle ilgisi olmayan iftira ve karalama kampanyası yürütülerek, servis edilmek suretiyle belediyemiz hedef gösterilmiştir. Bu asparagas, yalan haberlerin ulusal basında yayınlanması ve belediyemizin hedef gösterilmesinden hemen sonra belediye binamıza ve zabıta kulübemize silahlı saldırılar yapılmıştır. Belediyemizi hedef gösterenler bu saldırıdan sorumludur. Zira, haber konusu suç duyurusu neticesinde savcılık tarafından 'kovuşturmaya yer olmadığına' karar (takipsizlik) verilmiştir. Ayrıca bu haberi servis edenler de bu saldırının birinci derecede şüphelisidir. Samandağ Belediyesi ,halkımızın belediyesidir ve bu saldırı halkımıza yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıların gerçekleşmesinde belediyemizi hedef gösteren, kötü niyetli olduğunu bildiğimiz yandaş havuz medyası, bu hain saldırıları gerçekleştiren failler ve bu haberleri servis edenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu hain saldırılarla bizi sindireceğini sanan hasta ruhlu zavallıların yakasını asla bırakmayacağımızı bir kez daha halkımızla paylaşmak istiyorum. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirterek, bu hain saldırıları gerçekleştirenler ve arkasındaki gerçek faillerin, adalet önüne çıkarılıp hesap verene dek peşlerini asla bırakmayacağımızı buradan duyuruyorum."
Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Şimşek ise, Tekebaşı Mahallesinde bulunan zabıta noktası kulübesine yapılan silahlı saldırıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yaklaşık 12 el mermi sıkılarak, zabıta kulübemiz delik deşik edildi. Olayla ilgili jandarmaya haber verildi. Olay yeri inceleme ekipleri gerekli incelemeleri yaptı. Olay, ulusal basında bizimle ilgili yalan yanlış haberler yapılmasının hemen ardından gerçekleşiyor. Zabıta birimi yerel kolluk kuvvetidir. Zabıtalar, vatandaşların güvenliği ve huzuru için mücadele eden insanlarız, personelleriz. Halkımız için özveri ile çalışan bir ekibiz. Bu saldırının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur" değerlendirmesinde bulundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19