'Belediyecilik ekip işi'

İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Mustafa Barın, İskenderun´da üç yıldır yönetimde olan belediyenin ortaya koyduğu bir proje ve çalışmasını görmediklerini ifade etti.

SİYASET 15.02.2022 17:40:01 0

Akın Bodur/İskenderun

İyi Parti ilçe başkanı Barın, 'Belediyecilik bir ekip işidir. Ekibinizi kurarsınız ve çalışır, projeler ortaya çıkarırsınız. Ekip yoksa, hizmet ve proje de olmaz' değerlendirmesinde bulundu. barın, İskenderun belediye Başkanının ekibinin olmadığını söyledi.
Partisinin ilçe yönetim kurulu üyeleri Ayşe Alacacı ve Erdinç Çirkin ile birlikte gazetemizi ziyaret eden İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Mustafa Barın, İskenderun´da 9.2 milyon liraya İller bankası aracılığı ile ihale edilip, AB hibe fonu ve İskenderun Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ödenecek olan ´bisiklet yolu´ projesinin, planlamadan uzak, altyapıdan yoksun ve uygulamasında sorun olduğunu, projenin şehrin yapısına uygun yapılmadığını ve 'farklı kentlerdeki bisiklet yolu´ ile yarışmak mantığı ile yapıldığını düşündüklerini söyledi.

'İskenderun´da yapılan proje yok'
İskenderun Belediyesi´nin son iki dönemdir iktidar partisinin elinde olduğunu ama kentte ortaya konulan projelerin bulunmadığını savunan Barın, 'Belediye başkanı, yol, kaldırım, temizlik gibi işleri, sanki temel görevi değilmiş de ortaya konulan bir hizmetmiş gibi anlatıyor. İskenderun 2 dönemdir iktidar partisinin elinde ama yapılan proje yok. Proje olmadığı gibi belediyenin çalışmalarında şehrin ihtiyaçlarına göre öncelik düzenlemesi de yok' dedi. Ziyarette gazetemizin imtiyaz sahibi Ayşe Figen Arlı, yazı işleri müdürü Sadet Berkyürek ve sayfa editörü Nesrin Geyik ile sohbet eden İyi Parti yöneticileri Barın, Alacacı ve Çirkin, kentin gelişmesi, kalkınmasına yönelik çalışmaları destekleyeceklerini söyledi.

KDV yüzde 1´e düştü mü?
AKP iktidarının uyulamalarını eleştiren günümüzde en can yakıcı sorun haline gelenin ´ekonomi´ olduğunu anlatan İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Barın, temel gıda maddelerine yönelik KDV´nin yüzde 7´den yüzde 1´e düşürülmesi kararının uygulamaya dönüşmediğini, yapılan ara zamlarla indirimin yok olduğunu savundu. yeni yılın ilk günlerinde elektriğe yapılan yüzde 125 oranındaki zammın halkın tüm kesimini olumsuz etkilediğini anlatan Barın, zamma karşı halkın tepkili olduğunu ancak medyanın bu tepkiye yeterince yer vermediğini, ama aynı medya tarafından temel gıda maddelerindeki KDV oranındaki düzenlemenin daha çok aktarılarak, ´algı oluşturulduğunu´ söyledi.

Barın: Halk seçim istiyor
Ekonomi başta olmak üzere ülkede yaşanan birçok sorunun nedeninin ülkenin yönetilememesi olduğunu anlatan İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Barın, halkın ´erken, hemen seçim´ istediğini ama iktidarın bu seçimden kaçmaya çalıştığını ifade etti. 'Ülkenin bir seçime ihtiyacı var' diyen İyi Parti ilçe başkanı Barın, hemen bir seçim olacakmış gibi sahada olduklarını ve çalışmayı sürdürdüklerini kaydetti. Barın, 'Halk değişimin, iyileşmenin İYİ Parti ile olacağına inanıyor. Bize gösterilen ilgi bunu gösteriyor. İyi Parti olarak ülkenin, yörenin sorunları ve çözüm yollarını biliyoruz. sorun ve çözümü bilen bir ekibimiz var. Bu ekibimizin ekonomi ve kalkınma bölümü, geçtiğimiz günlerde Hatay´a yönelik bir ´ekonomi, kalkınma modeli´ dosyası hazırladı ve rapor şeklinde partinin ekonomik kurmaylarına iletildi' değerlendirmesini yaptı.'Türkiye´nin güçlendirilmiş bir parlamenter sistemine ihtiyacı var' diyen Barın, 'Tek kişi eliyle çıkar, çıkarılan kararname ve düzenlemelerle olmuyor. hiçbir kurum, kuruluşa sorulmadan düzenleme yapmakla sorunlar çözülmez. 'Demokrasi ve katılımcılık sorunların giderilmesinde önemli' diye konuştu. Barın, partisinin hazırladığı dosyada Hatay´ın ekonomik sorunları sıralamasında ´ayakkabı, tarım ve demirçelik sektöründeki´ sorunların öne çıktığını, en büyük sorunlar arasında Suriyeli sığınmacıların bulunduğunu da belirtti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25