'Belediyecilik tecrübem ortada'

DP İskenderun belediye Başkan adayı Mete Aslan, seçim ziyaretlerine devam ediyor.

SİYASET 26.02.2019 10:50:25 0

Nesrin Geyik/İskenderun

Aslan, kentin Çınarlı, Dumlupınar ve Sakarya mahallesinde halka seslendi, Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Murat Durukan ve yönetimi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliğini, Şahin Taksi durağını ve evleri ziyaret etti.
Mahalle ziyaretlerinde yöre halkına 'İskenderun ittifakı için hepiniz mücadele etmelisiniz. Bu bir parti veya bir şahıs meselesi değil; Mete Aslan meselesi de değil. Bu İskenderun meselesi” diye seslenen Aslan, Hatay´n büyükşehir yapılmasının doğru olmadığını, ilçeler arasındaki mesafe ve yüz ölçümü nedeniyle ilin büyükşehir kapsamına girmemesi gerektiğini savundu. Aslan, 'Belediye başkanı olduğumda yasal haklarımı kullanacağım. İskenderun´un kimsenin oyuncağı olmayacağını da göstereceğim' dedi. DP adayı Aslan şöyle konuştu: 'Her birinizin bir gönül verdiği parti var. İttifak yaptılar size sormadılar. Adayı da siz belirlemediniz. Madem halk bu adayları benimsemedi biz de o zaman ´biz varız´ diyerek yola çıktık. Herkes bir ittifak kurmuş ve seçmene sormamışlar. İki aday çıkarıldı, Ankara´dan atandılar. İskenderun´a sormadan bunu yaptılar. Bu iki adayın belediye başkanlığını yapamayacaklarını düşünerek aday oldum ve İskenderun ittifakını kurduk. İskenderun´da yaşayan insanların kendi adaylarını kendi tayin etmesi gerektiğine inanıyoruz. Önünüzde üç seçenek var. İyi düşünün öyle karar verin. Benim yaptıklarım ortada. İskenderun´u modern bir kent haline getirdik şimdi daha da ileri taşıyacağız. İskenderun´un geleceğini tayin edecek insanlarla bu şehrin yönetileceğine inanıyoruz. Belediyecilik tecrübem ortada, İskenderun´a kazandırdıklarımız da ortada. İskenderun ittifakı için hep birlikte omuz vereceğiz ve İskenderun belediyesini alacağız. Bu parti meselesi değil İskenderun´un meselesi.'
Belediyeciliğin bir meslek olduğunu ve herkesin yapamayacağını ifade eden Aslan, 'Ben doktorluk yapamam ya da demir çelik işiyle uğraşamam. Çünkü ben belediyeciyim. Herkes kendi işini yapsın, diyoruz. İskenderun ittifakının önemini halk mutlaka anlamalı. İskenderun uzun süredir zaten bir oyunun içinde. Bu oyuna izin vermemek için yola çıktık' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22