Belediyede kadınlara idari izin

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, dün İskenderun´da da salonlarda, işyerlerinde, sokaklarda kutlandı.

İSKENDERUN 9.03.2018 10:22:38 0
Belediyede kadınlara idari izin

İskenderun Kaymakamlığı ve belediyeler, kadın çalışanlarına karafil verdi, Arsuz Belediyesi ise kadın çalışanlarını dün bir günlük idari izinli saydı. Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman´ın kent dışnda olması nedeniyle Defne´yi dün kadın belediye başkanvekili Müfide Miçooğulları yönetti.
ADD Karaağaç Temsilciliği, ´Dünya Emekçi Kadınlar Günü´ kapsamında söyleşi düzenledi. Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği yönetimi de kentte yaptığı ziyaretlerle kadınların 8 Mart Kadınlar Gününü, çiçek hediye ederek, kutladı.

ADD Karaağaç Temsilciliğinde düzenlenen söyleşide kadınlara seslenen avukat Rahşan Keskin, kadın mücadelesinin önemli olduğunu ifade etti. Nüfusun yarısını kadınların oluşturduğunu ve yaşamın her alanında bulunduklarını anımsatan Keskin, 'Kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar sistematik bir şekilde artmakta. Kadına yönelik şiddet ve cinsel istismarın artmasının, görünürlüğün ve farkındalığın artmasıyla açıklanmasını kabul etmiyoruz. Kadına yönelik şiddet ve istismarın artmasında kadına yönelik politikalarda sistemli bir geriye gidişin etkisi büyük. Eğitim müfredatı ile toplumsal cinsiyet rollerindeki eşitsizlikler pekiştirilmekte, dini referanslar dikkate alınarak kanuni düzenlemeler yapılmakta, kesintisiz zorunlu eğitim süresi kısaltılmakta, kadına yönelik şiddet haberlerinde medyada eril dil kullanılmakta, kadının asıl görevinin annelik ve esas yerinin ev olduğu algısı yaratılarak, kadının sosyal yaşamda yer alması kısıtlanmaktadır. Kamusal alanların kadınlar için güvenilir hale getirilmesi sağlanacağı yerde kamu hizmetleri toplumsal cinsiyet ayırımına yol açacak şekilde verilmekte, failin fiili tartışılacağı yerde kadının şiddete uğramasına bulunduğu yer, zaman ve giyiniş biçimleri mazeret olarak kullanılmakta. Laik eğitim sistemi, her türlü toplumsal cinsiyet eşitsizliğin kaldırılması için bir zorunluluktur. 12 yıl kesintisiz zorunlu eğitim de, kız çocuklarının birey olmasını sağlayacak önemli bir olgudur. Kadını sadece ailenin bir parçası gören politik, kültürel anlayış değiştirilerek, kadının eşit ve özgür birey olduğu kabul edilmelidir' dedi. Söyleşinin açılışında konuşan ADD Karaağaç Temsilcisi Kemal İşkarak, 'Kadınların özgür ve erkeklerle eşit olmasını istiyoruz. ADD olarak kadınların özgürleşmesi çalışmalarını yürütüyoruz. Bu kapsamda, kadınların becerilerinin artması için el işi kursları düzenliyoruz ve kurslara katılmalarını istiyoruz. Çünkü, kadınlar özgür olmadan toplumun özgür olmayacağının bilincindeyiz' değerlendirmesinde bulundu.

Arsuz´da da idari izin
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, belediyede çalışan kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü´nü kutladı ve kadın personele idari izin verdi. Culha, Kadın; İnsan olabilmenin temellidir, Havva´dır, hayatın devamlılığıdır, en büyük mutluluğun ardındaki kahramandır. Kimseye zarar vermeyen, herkese faydası olandır. Eşinin, babasının hatta evladının zulmünü görendir kadın' değerlendirmesini yaptı.

Kaymakamdan personeline karanfil
İlçemiz Kaymakamı Recep Soytürk, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında İkaymakamlıkta çalışan kadın personele karanfil dağıtıp, günü kutladı. Kaymakamlıkta çalışan 35 kadın personeli birimlerinde ziyaret edip, karanfil veren Soytürk, “Yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, nesillerin eğitiminde ve yetişmesinde sevgi ve şefkat kucağı olan, asil duyguların sahibi ve fazilet timsali kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü´nü kutlarım' dedi.
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, şehit ailesini evinde ziyaret etti. Zeytin Dalı Harekatı´nda güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selim Vurdal´ın Karayılan Mahallesinde ikamet eden ailesi ziyaret eden kaymakam Soytürk´e, İlçe Sağlık Müdürü Volkan Yeter, Sarıseki Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Mehmet Öztürk, Karayılan Mahallesi Muhtarı Osman Baltacı da eşlik etti. Kuran-ı Kerim´in okunup, dua edilen ziyarette, Soytürk, aileyye sohbet etti.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da Dünya Kadınlar Günü´ne ilişkin şunları belirtti: 'Ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınlarımız; toplumsal ve ekonomik yaşamın gelişmesindeki en önemli temel taşlarımızdır. Kadın, Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olup, aile dokusunun temelini teşkil ederek şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü, toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru Türk kadını ve Türk annesi daima özverinin, sevginin kaynağı olmuştur.'

Dingil´den AKP´li kadınlara kahvaltı
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Dünya Kadınlar Günü kapsamında belediyede çalışan kadınlara karanfil verdi. Kadınları çalıştığı brimlerde ziyaret eden Dingil, '8 Mart, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Her toplumda olduğu gibi kadının Türk toplumunda da önemli bir yeri vardır. Kadın, anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görür. Tarihimiz boyunca kadınlar bizim en değerlilerimiz, emanetimiz olmuşlardır. Kadınlarımızın iş hayatına her alana dâhil olması mutluluk ve gurur vericidir” dedi.
Dingil, AKP´li kadınlarla da kahvaltıda buluştu. İskenderun Belediye Başkanı Dingil, eşi Feray Dingil, AKP ilçe başkanı Bestami Bilgili´nin eşi Sevim Bilgili, AKP Kadın Kolları Başkanı Gül Nalcı da katıldı. Kahvaltıda konuşan Dingil, “Bize göre kadınlar bir milletin ve ailenin temel direğidir haklarını ödememiz mümkün değildir. AK Parti hükümetleri döneminde kadınlara pozitif ayrımcılık tanınma noktasında pek çok adımlar atıldı. Sosyal, ekonomik ve siyasal alanda birçok anayasal düzenlemeler yapıldı. Yapılmaya devam edilecektir. Ülkemizin kalkınması, kentimizin gelişmesi için kadınlarımızın emekleri ve rolü gerçekten çok önemli. En büyük arzumuz kadınlarımızın hayatın her alanında ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel olarak çok daha iyi ve en üst noktalarda gelmesini görmektir. Sadece bugün için değil, her daim yanınızdayız' dedi ve eşi Feray ile birlikte etkinliğe katılan kadınlara karanfil verdi.
HATSU yöneticileri de, görev yapan kadınların gününü kutladı ve kadın çalışanlara karanfil verdi.

Hastalara, Kadınlar Günü çiçeği
İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesinin yöneticileri, kadın personel ve hastaların ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü´nü çiçek vererek, kutladı.hastane başhekim Ömer Suha Caymaz, “Hayatın her anında büyük fedakârlıklar gösteren kadınların bu özel gününü çiçek dağıtarak kutlamak istedik” değerlendirmesini yaptı.

´Geçen 161 yıla rağmen seslerini duyurmaya çalışıyorlar´
1957 tarihinin üzerinden geçen 161 yıla rağmen, Dünya Emekçi Kadınlar Gününün bir kez daha ayrımcılık ve şiddete karşı eşitlik mücadelesindeki kadınların seslerini duyurma çabalarının gölgesinde kaldığını belirten Eğitim İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğlu, 'İnanıyoruz ki gerçek bir demokrasi, kadın erkek eşitliği sağlanmadan gerçekleşemez. Kadınların hayatın her alanında ve erkeklerle eşit haklara sahip olduğu, her türlü şiddetin ortadan kalktığı, kadın cinayetlerinin son bulduğu, çocuk yaşta evliliklerin ve çocuk istismarının olmadığı bir dünya için mücadeleyi sürdüreceğiz' görüşünü kaydetti.

´Taleplerin birlikte haykırıldığı gün´
8 Mart´ın, dünya kadınlarının taleplerini birlikte daha gür haykırdıkları, kendilerini toplumda eşit bir birey olarak yok sayan çağdışı zihniyetlere karşı çıktığı, kadını sömüren, aşağılayan, yok eden sistem ve zihniyetlere karşı omuz omuza mücadele verdiği gün olarak niteleyen Hatay Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Meral Asfuroğlu da şunları belirtti: 'Kadına yönelik ayrımcılığı, dünyada sömürünün, şiddetin, eşitsizliğin, yoksulluğun artmasına neden olan sistemden ayrı düşünmek mümkün değildir. Bu nedenle temel olarak bu sistemin değişmesi sağlanmadan kadın sorunlarına çözüm bulmak mümkün olmayacaktır. Cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılmasıyla özgür, eşit bir birey ve toplum oluşumu sağlanabilir. Ülkemizde toplumsal cinsiyet ayrımcılığı; aile içinde başlayarak, toplumun her alanında var olmaya devam etmektedir. Tarihsel, kültürel ve dinsel bir takım gerekçeler üretilerek kadınlar eğitimden, iş hayatından ve toplum yaşantısından uzaklaştırılmaktadır.'

´Kadınlar, gelecek nesillerin mimarı´
'Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar' değerlendirmesini yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şunları belirtti: 'Kadın, toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyidir. Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında kadınlarımız önemli çalışmalar yapmışlardır. Yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır. Savaş sonrasında ülkenin kalkınmasında da kadınlarımız, en önde yerini almışlardır. Bizim örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadınlarımız ailenin ve doğal olarak da toplumun temel direğidir. Kadınlarımızın iyi şartlara kavuşması demek, toplumun çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır.'

Bilgili: Kadınlar uğraşla kazandılar
AKP İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili de Kadınlar Gününe ilişkin şu açıklamayı yaptı: 'Yeryüzünde çeşitli ülkelerde, toplum içerisinde önemli bir role sahip olan kadınlar, bugün sahip oldukları ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alandaki hakları kazanmak için önemli bir uğraş vermişlerdir. Bu mücadelenin başlangıcı olarak kabul edilen 8 Mart her yıl Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Kadınlar birey olarak toplumumuzun en önemli unsuru ve aile kurumunun da temel taşı olduklarından toplum ve aile hayatımızın en önemli aktörleri olarak her alanda çok önemli sorumluluklar üstlenmiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed, Veda Hutbesi´nde, insanların birbirleri üzerinde olan haklarından ve özellikle de kadınların haklarından bahsedip 1400 yıl önce kadın haklarını ortaya koymuştur. Türk kadını geçmişte olduğu gibi bugün de engin bir dayanıklılık ve üretkenlikle ekonomi, sanayi, eğitim, siyaset, kültürel, bilimsel, sanatsal ve sportif alanlarda sesini duyurmuş üstün başarılar elde etmiştir. Onların bu başarıları hepimizin gurur kaynağıdır. Birbirimize, ailemize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan ve hakları ödenemeyecek tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü yürekten kutluyorum.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19