Belediyede toplu iş sözleşmesi

Samandağ Belediyesi ile DİSK´e bağlı Genel İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı ve sözleşme bağıtlandı.

GÜNCEL 3.03.2021 17:26:30 0
Belediyede toplu iş sözleşmesi

Samandağ/SES

Belediye ve sendika yetkilileri, toplu iş sözleşmesini imzaladı. Samandağ Belediyesinde düzenlenen imza törenine Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, belediye başkan yardımcıları, sendikanın işyeri temsilcileri ve belediye personeli katıldı. Sözleşme ile Samandağ Belediyesi´nde en düşük ücret 3.167 lira olurken, yıllık ikramiye iki katına çıkarıldı, sosyal haklarda da iyileştirme sağlandı.
İmza töreninde konuşan Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz, ”Emek en yüce değerdir, felsefesiyle ilerlediğimiz bu yolda her zaman emekçilerin yanında olacağımızı bir kez daha belirtiyorum. İmzaladığımız bu sözleşme ile emekçilerin hem maaşlarında hem de sosyal haklarında iyileştirme gerçekleştirdik. Belediyede en düşük net ücret ikramiyeler hariç net 3.167 lira oldu. Yıllık verilen ikramiyeyi 2 katına çıkardık. Herkesin bildiği gibi pandemi dönemi, imar planının olmayışından kaynaklı ekonomik sorunlardan dolayı ciddi tasarruflar gerçekleştirdik. Bu tasarrufla birlikte çalışanlarımızın maaşlarını zamanında ödedik. Emekçiler, her ay maaşlarını eksiksiz ve zamanında alacak. Gerekirse ben maaşımı almam ama emek sarf eden bu kardeşlerimizin maaş ve haklarını onlara zamanında veririz. Biz, veremeyeceğiz maaşın altına imzamızı atmayız' dedi. Sendikanın Hatay Şube Başkanı Berkyürek de, “Şu anda dünyada süregelen bir ekonomik sorun var Buna rağmen emekçilerin refah seviyesini düşünerek ve bütün şartları zorlayarak en uygun kararı verdik. İşçinin refahı için her zaman elimizden geleni yapacağı' dedi ve emekten yana tavrı için Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz´a teşekkür etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00