Belediyeden 78. yıldönümü etkinliği

Hatay´ın anavatana katılmasının 78. yıldönümü dolayısıyla Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tören ve etkinliğin yanı sıra Antakya Belediyesi de tarihçi Talha Uğurluel´in Hatay´ın bağımsızlık ve

25.07.2017 10:49:54 0
Belediyeden 78. yıldönümü etkinliği

15 Temmuz Milli İrade Parkı´nda düzenlenen etkinlikte Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AKP Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, belediye çalışanları, parti teşkilatı üyeleri ve çok sayıda Antakyalı katıldı. Hatay´ın tarihi, anavatana katılma süreci, bu süreçte Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği gayret ve başarısını ele alan ve bu coğrafyada verilen mücadeleleri tarihsel derinliğiyle aktardığı programda tarihçi Talha Uğurluel´e yöresel ürünlerden oluşan hediye paketi ile Çağlar İçinde Antakya kitabı sunuldu. Konferansı değerlendiren Kaymakam Tortop; “Ünlü tarihçi-yazar Talha Uğurluel hocamızın anlattıkları tarihin içinde güzel bir ufuk turu oldu” dedi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan İsmail Kimyeci de “Hatay´ın, Türkiye Cumhuriyet´inin bir evladı olarak var olmak ve dünyaya gücümüzü göstermek bir ayrıcalıktır. Atalarımız, 19 yıl boyunca yaşadığımız coğrafyayı düşman eline bırakmamak için her türlü zorluğa, her türlü cefaya göğüs germişlerdir. Hiçbir zaman bu zorluklara rağmen baş eğilmemiş, boyun bükülmemiştir. Vatanımızı, bayrağımızı, namusumuzu korumak için binlerce şehit verdik. 19 yıl Hatay´ımız için uzun bir zaman olsa da sonuç olarak Türkiye Cumhuriyet´inin bir parçası olan ve şanlı ülkemizin şanlı, şerefli bir yurdu olmayı tercih etmiştir. Bunun için Hataylı olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti´nin evladı olmaktan tüm Hataylılar gibi gurur duyuyorum” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23