Belediyeden çocuklara trafik eğitimi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Ulaşım Daire Başkanı Nuri Baycan, trafik konusunun yaşamın bir parçası olduğunu ifade ederek, “Küçük yaşlardan itibaren alınan eğitimler, alışkanlıklar yaratır.

GÜNCEL 24.02.2022 11:26:00 0
Belediyeden çocuklara trafik eğitimi

Antakya/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Minik Eller Trafikte´ sloganıyla çocuklara yönelik eğitimler veriyoruz” açıklamasını yapıt. HBB´den yapılan açıklamaya göre, eğitim projesinin birkaç yıl önce hayata geçirildiğini ancak pandemide okulların kapalı olması nedeniyle projeye bir süre ara verildiğini anlatan Baycan, şu değerlendirmeyi yaptı: 'İl milli eğitim müdürlüğü, il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz proje kapsamında çalışmaları sürdürüyoruz. Zabıta Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı eğitimli personel, okul müdürleri ve öğretmenler eşliğinde eğitimleri sürdürüyor. Sahada yaptığımız gözlemlerden yola çıkarak, çocuklarıa servis aracına nasıl binileceği, servis içinde, okul giriş ve çıkışlarında nasıl davranılacağı konularında bilgi ve eğitim veriyoruz. Bununla birlikte kırmızı ışık similasyonu ile trafikte nasıl yol alınacağı, emniyet kemeri kullanımı konusunda yine similasyon aracımızdan faydalanarak eğitimin önemine vurgu yapıyoruz.'
Hatay Valiliği tarafından 4 bin metrekare alan üzerinde faaliyete geçecek olan “Çocuk Trafik Eğitim Parkı”nda, iş birliği protokolünün imzalanması sonrasında çocuklara eğitim vermeyi amaçladıklarını da anlatan Baycan, 'Bu alanda bulunan küçük sınıflarda trafikle ilgili bütün görseller mevcut. Küçük akülü araçlar, eğitim pisti, yaya geçitleri, hemzemin ve üst geçitler var. Bu enstrümanları kullanarak uygulamalı eğitimler vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00