Belediyeden halka aşure

Muharrem ayı ve Aşure Günü etkinlikler ve açıklamalarla kutlanıyor.

GÜNCEL 11.09.2019 10:24:24 0
Belediyeden halka aşure

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun´da belediye önceki gün Kaptan paşa Cami ve belediye binası önünde halka aşure dağıttı. EHDAV ise Mersin´de düzenlenen 'İmam Hüseyin & Kerbela şehitlerini anma' konferansa katıldı.

Başkan, aşure dağıttı
Belediye önünde aşure dağıtımını yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 'Muharrem ayı içerisinde idrak edilen Aşure Günü nedeni ile belediye binamızın önünde kıymetli halkımıza aşure dağıtımı yaptık. Rabbim kabul eylesin' açıklamasını yaptı.
Aşure Günü nedeniyle Mersin´de düzenlenen konferansa EHDAV Başkanı Ali Yeral da katıldı. Mersin Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Derneğinin (MEKDAD) ev sahipliğinde Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 'İmam Hüseyin & Kerbela şehitlerini anma' konferansına bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Irak, Suriye ve Azerbaycan´dan gelen konuklar da katıldı. EHDAV Başkanı Yeral, konferansa ilişkin yaptığı değerlendirmede, aşuranın bir tatlı, yemek ve bayram olmadığını, bu çirkin ve sakat anlayışın E. Beyt düşmanı Emeviler tarafından uydurulduğunu; Aşuranın İslam, kuran, peygamber ve tüm yüce değerlerin İmam Hüseyin´in kanı ve canı pahasına, melun Emevilerden kurtarılarak ayakta tutulduğuna; E. Beyt sevgisinin isim koymaktan veya duygusal bir sevgiden ibaret olmadığını, bilakis onların dostuna dost, düşmanına düşman olunması ve yollarında yürünmesi gerektiğinie; Alevi-Sünni kardeşliği ile birlik ve beraberliğe dikkat çektiklerini ifade etti.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da Muharrem ayı ve Aşure Gününü kutladı. Yılmaz, 'Yüce kitabımız Kur´an-ı Kerim´de kıymet verilen dört aydan birisi olan ve peygamber efendimizin ´Şehrullahi´l-Muharrem´ yani ´Allah´ın ayı´ olarak ifade buyurduğu Muharrem, İlâhî bereket, feyz ve keremin bollaştığı bir aydır. Tarih boyunca peygamberlerle ilgili birçok kurtuluş mucizelerinin yaşanmasına sebep oluşundan dolayı Muharrem ayı, diğer dinlerde de kutsal ay olarak kabul edilmektedir. Muharrem ayı, tarih boyunca insanlık için dönüm noktaları sayılabilecek önemli olayların yer aldığı bir aydır. Muharrem ayı içerisinde müstesna günlerden biri olan aşure gününü de barındırır. Aşure, muharrem ayının onuncu günüdür. Aşure günü, insanlık ve İslam tarihi açısından önem taşıyan önemli olaylar meydana gelmiştir. Aşure günü, birlik, beraberlik ve bereketin timsali olan ve içerisinde birçok manayı taşıyan önemli bir gündür. Muharrem ayı ve aşure günü dini, sosyal ve tarihi önemi haiz olaylara sahne olmuştur' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00