Belediyeden kültür evi

Defne Belediyesi, Akdeniz Defne Evini hizmete açtı.

26.10.2017 11:28:30 0
Belediyeden kültür evi

Defne Belediyesi´nin 6 mahallede projelendirdiği ve ilkini Akdeniz Mahallesi´nde tamamladığı Defne Evi, düzenlenen törenle açıldı. Dr. Atıf Seyfettinoğlu Parkı ile birlikte projelendirilen ve Akdeniz Defne Evi´nin açılışına, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Defne İMilli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan ve CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da katıldı. Açılış töreninde konuşan Park ile birlikte projelendirilen Defne Evi´ni, yeşil alanı olması nedeniyle beğendiğini belirten Hatay Vali Yardımcısı Hersanlıoğlu, “Kentlerimizi ne yazık ki güzel planlayamadık. Güzel şehirler kuramadık. Bunun acısını yurt dışına gittiimizde çekiyoruz. Bizim insanlarımız güzel şehirlere layık. Bunu yapabilmenin yöntemi belli. Umarım bundan sonra yapılacak çalışmalarda yeşil alanları, sosyal alanları olan şehirler kurarız. Defne Evi´nde yapılacak her türlü etkinliğin, Defne´nin sosyal yaşantısını daha da güzelleştireceğini düşünüyorum' diye konuştu. 

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da, Defne Evi´nin, uzun zamandır hayalini kurdukları ve heyecanlandıkları bir proje olduğunu dile belirtti. Yaman, 'Akdeniz Mahallesinde ihtiyaç duyulan bir merkez kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Defne Evleri projesinii yer bulabildiğimiz bütün mahallelerimizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Belediyeciliğin yalnızca yoldan kaldırımdan ibaret olmadığını; vatandaşlarımızı, gençlerimizi çocuklarımızı bir araya getirecek sosyal projelerinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Her türlü sanatsal, kültürel ve bilimsel etkinliklerin yapılacağı, mahalle kütüphanesinin yer aldığı, kullanım amacının tamamen mahalleliye bırakıldığı ve mahalle sakinlerimize atfettiğimiz Defne Evleri, vatandaşlarımıza ve kentimize taptaze bir soluk getirecek” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Savaş da, 'Defne, nereye dokunsanız hizmet bekleyen bakir bir ilçemiz. Bu nedenle ne kadar koşturursak koşturalım bir yanımız eksik kalıyor. Halkımızdan sabır istiyoruz. Biz de, Defne Belediyesi de, Defne´nin yıllardır süren sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz' değerlendirmesini yaptı.
Defne´nin sosyalleşme ve kültür sanata önem veren bir ilçe olduğunu belirten ve böyle tesislere ihtiyacı olduğunu ifade eden Defne Kaymakamı Şengök ise, kent adına mutlu olduğunu söyledi.
Açılışta, Raksart Sanat Evi öğrencilerinin piyano, keman, gitar ve bateriden oluşturduğu grup, mini bir konser verdi.


Anahtar Kelimeler: Belediyeden kültür

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00