Belediyeden kitap günleri

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerin ara tatile girdiği gün, İskenderun'da belediyenin düzenlediği 4. Kitap Günleri başladı.

GÜNCEL 15.11.2022 14:55:00 0
Belediyeden kitap günleri

Akın Bodur/İskenderun
4. İskenderun Kitap Günleri 20 Kasım Pazar'da sona erecek.
Kitap günlerine katılan yazarlar okurlarıyla buluşup, söyleşi yapacak ve kitaplarını imzalayacak. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediye tarafından düzenlenen İskenderun 4. Kitap Günlerine 50 yazar, 70 stant ve 100 yayınevinin katılacağını belirtti. Tosyalı, kitap günlerinin gençlere okuma sevgisi aşılamaya yönelik olarak düzenlendiğini ifade etti.

Açılış düzenlendi
Atatürk Anıt Alanında düzenlenen Kitap Günlerinin İmza ve Söyleşi Salonunda da açılış töreni düzenlendi. Törene, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Suzan Şahin, Serkan Topal, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet HAcıoğlu, kurum müdürleri, AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı. Açılışa katılanlar kitapg ünlerinin kurdelesini kesti ve stantları gezerek bilgi aldı. Törende konuşan belediye başkanı Tosyalı, "Belediye olarak rutin hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında kentte farklı organizasyon ve faaliyetlere imza atıyoruz. Kitap okumak, düşünce ufkunu geliştirir, kişilerin olaylara bakış açısını etkiler, irdeleme, analiz etme şeklini geliştirir. Kitap fuarları ise toplumun okuma alışkanlığı kazanmasında ve okuma kültürü geliştirmede çok önemli rol oynamaktadır" dedi. Tosyalı, 70 standın açıldığı İskenderun 4.Kitap Günlerine 50 yazar ve 100 yayınevinin katıldığını, 2O Kasım'a kadar saat 09.00 ile 22.00 saatleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olacağını söyledi.


Anahtar Kelimeler: Belediyeden kitap günleri

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19