Belediyelerde ‘denetim´ seferberliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın fahiş fiyatlara karşı belediye başkanlarını göreve çağırması üzerine Hatay´da da belediyeler zabıta ekipleri ile etiket, fiyat, tarife denetimlerini hızlandırdı.

GÜNCEL 8.10.2018 09:51:44 0
Belediyelerde ‘denetim´ seferberliği

İskenderun/SES

Kent merkezinde bulunan iş yerleri, zincir mağaza ve pastanelerde fiyat ve etiketlerini kontrol denetimi yapan İskendedun Belediyesi ekibi bu kez pazar denetimlerine yöneldi. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) 3.Bölge Zabıtı Şube Müdürlüğü ekipleri İskenderun, Arsuz, Belen, Payas, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde başlattıkları denetimlerde ;ürünlerin satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya baxladığı tarih,eksik gramajlı ürünler,üretim yeri Türkiye olan mallar için Bakanlıkça tespit edilen şekil,logo veya işaret taşıyan “Yerli Üretim” etiketi ile son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin kontrolünü gerçekleştirdi. Antakya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Hatay Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğiyle Yerli Üretim logolu etiket zorunluluğu kapsamında Antakya´da bulunan tüm işyerlerinde bilgilendirme ve denetim çalışmalarına başladı.

HBB zabıtasından fiyat farkı ve gramaj denetimi
HBB 3. Bölge Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanlarındaki Dörtyol, Erzin, Payas, Arsuz, İskenderun ve Belen ilçelerindeki market ve iş yerlerinde satışa sunulan ürünlerin, etiket ve kasa fiyatlarının farklı olup olmadığı konusunda denetimler yaptı. Marketlerde yapılan denetimlerde zabıtalar, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatlarını karşılaştırdı. Denetimlerde ayrıca, satışa sunulan ürünlerin gramaj kontrolleri de yapıldı. HBB Zabıta ekipleri, reyon fiyatıyla kasa fiyatının farklı çıktığı marketlerde yasal uyarılarda bulundu.

Kaplan: Denetimlerimiz sürecek
3. Bölge Zabıta Şube müdürü Mehmet Kaplan konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi. “Büyük Şehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş´ın talimatları ve Hatay Valiliğinin konuya ilişkin ilgili yazısı gereğince ekiplerimiz denetimlere başladı. Tüketicinin Korunması hakkındaki kanunun Fiyat Etiketi başlıklı 54. Maddesinde yer alan ´Bakanlık, belediyeler ve ilgili odalar bu madde hükümlerinin uygulanması ve izlenmesine ilişkin işleri yürütmekle görevlidirler´ hükmü gereğince; etiket, tarife ve fiyat listelerinde bulunması zorunlu hususlar gibi konularda başlattığımız denetimlerimiz aralıksız olarak sürecektir.”

İskenderun´da pazar denetimi yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın usulsüz fiyat artışları konusundaki talimatı ile birlikte harekete geçen İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri, bu kez pazar yerlerinde fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi. Yazılı açıklamada, “İskenderun Belediyesi Zabıta Ekipleri, dolar kurundaki artışlardan sonra yaşanan sebepsiz ve temelsiz fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla adeta seferberlik başlattı. Son dönemde satılan ürünlerde meydana gelen dalgalanmalara karşı harekete geçen İskenderun Belediyesi zabıta ekipleri, gelen her şikâyeti titizlikle kontrol ediyor ve dalgalanmaları fırsata çevirmek isteyenlere göz açtırmıyor” denildi.

Antakya´da denetim kurumların işbirliğiyle
Antakya Belediye´nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, işletme sahipleri ve tüketicilerin yeni düzenlemeye gerekli duyarlılığı göstermeleri istendi. Antakya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Hatay Valiliği ve Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğiyle Yerli Üretim logolu etiket zorunluluğu kapsamında Antakya´da bulunan tüm işyerlerinde bilgilendirme ve denetim çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “3 Ekim 2018 tarihi itibariyle yürürlüğe giren düzenleme ile etiket ve listelerde zorunlu bulunması gereken bilgilere; malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih ile üretim yeri Türkiye olan mallar için; Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret bulunması zorunluluğu getirilmiştir. Bu bağlamda; Hatay Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü ve Antakya Belediyesi işbirliğiyle bu ülkeye yatırım yapan, bu ülkede istihdam sağlayan vatandaşlarımızın ürünlerinin ayrımının yapılabilmesi, böylece yerli üretimin desteklenerek çocuklarımızın geleceğinin güvence altına alınabilmesi için Antakya genelinde bulunan tüm işyerlerine yönelik bilgilendirme ve denetim çalışmalarına bugün itibariyle etkin bir şekilde başlanmıştır. Ayrıca yapılan bu denetimler kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın da üzerinde hassasiyetle durduğu, işletmeler tarafından etiketlere yansıtılabilecek usülsüz fiyat artışları, Antakya Belediyesi Zabıta personelleri ve Ticaret İl Müdürlüğü personelleri ile titizlikle incelenmektedir.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04