Belediyelerden iftar sofraları

Ramazan ayı dolayısı ile İskenderun Belediyesinin ev sahipliğinde farklı mahallelerde sanayi kuruluşları ile İTSO desteği ile iftar sofraları kuruldu.

GÜNCEL 10.05.2019 10:18:06 0
Belediyelerden iftar sofraları

İskenderun/SES

Kurulan iftar sofraları hakkında bilgi verenİskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, bu yıl iskelede kurulan iftar sofrası dışında da mahallelerde de etkinlik yapıldığını belirtti. Sahildeki iskelede ilk 15 gün Tosyalı Holding, son 15 gün Diler Holding tarafından iftar sofrasına destek verileceğini belirten Tosyalı, Denizciler mahallesinde Baştuğ Metalürji, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ile Yunus Emre Mahallesinde 2 Nolu taziye evine Atakaş Şirketler Grubu, Sakarya Mahallesinde ve Eski Hal pazarı alanında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası katkıları ile iftar sofraları kurulduğunu kaydetti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş da Erzin´de vatandaşlarla iftarda buluştu. Atatürk caddesinde kurulan iftar sofrasına HBB Lütfi Savaş, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Erzin CHP İlçe Başkanı Akif Özer, Erzin İyi Parti İlçe Başkanı Ahmet ve Türk belediye meclis üyeleri de katıldı.

İftar sonrası Ramazan şenliği
İftar öncesi merkez camii imamı tarafından dua da okundu. HBB Savaş, iftar sonrasında da vatandaşlarla sohbett etti, sorunlarını da dinledi. İftar sonrası Ramazan kültürünü yaşatmak için HBB Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından gölge oyunu, meddah, orta oyun, Aşuk ile Maşuk, köçek ve maniler sahnelendi.
Antakya Belediyesi de Mahfel Sosyal Tesislerinde bulunan Çorba Evinde Ramazan ayı boyunca her akşam vatandaşa iftar yemeği veriyor. Belediyeden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Antakya Belediyesi, Ramazan ayının maneviyatına uygun mütevazi birlik beraberlik sofralarında vatandaşları bir araya getiriyor. Ramazan ayı boyunca her akşam Antakya Belediyesi Çorba Evi´nde vatandaşlara her akşam iftar yemeği ikram ediliyor. Ramazan ayında vatandaşlar Çorba Evi´nde kurulan birlik, beraberlik sofralarında oruçlarını açıyorlar. Deneyimli aşçı kadrosu tarafından hazırlanarak pırıl pırıl ortamda ikram edilen iftarlıklar vatandaşlar tarafından beğeniliyor. Tüm vatandaşlarımızı bu bereketin ve huzurun paylaşıldığı Ramazan sofralarında bir araya gelmek üzere her akşam Çorba Evi´ne davet ediyoruz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57