Belediyenin kitap günleri sona erdi

İskenderun Belediyesi'nin düzenlediği 4. Kitap Günleri gerçekleştirildi.

GÜNCEL 23.11.2022 23:00:00 0
Belediyenin kitap günleri sona erdi

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, katılaların yazar ve okurlarıyla buluşup, söyleşi yaptığı ve kitaplarını imzaladığı 4. Kitap Günlerine 50 yazar, 70 stant ve 100 yayınevinin katıldığını belirtti. İskenderun 4. Kitap Günleri 11-20 Kasım tarihleri arasında düzenlendi.

35 yıllık birikimlerini 7 yılda kitaplaştırdı
Atatürk Anıt Alanında düzenlenen Kitap Günlerine İskenderun ve yöresinden yazar ve şairler de katıldı. Kitap günlerinin katılımcılarından şair-yazar Hülya Çelik, çocukluğundan beri yazdığını ama kitaplarını son 7 yılda çıkardığını söyledi. "Aşk tutulması" ve "Eylül'ün sarısı" adlı şiir kitapları ile "İbret; Kırık inci; Güneş içinde uyu; Tutsak; Ateşin gölgesinde; Seni beklerken" adlı öykü kitaplarını yazdığını ifade eden Hülya Çelik, çocukken çok sayıda şiir ve öykü yazdığını ama ekonomik nedenlerle bunların hiçbirini yayımlayamadığını belirtti.  

İlk kitabını oğulları çıkardı
İlk kitabı olan "Aşk tutulması" adlı şiir kitabını iki oğlunun isteği ve maddi desteğiyle yayımladığını anlatan şair-yazar Çelik, "İlk kitabın heyecanıyla yazmaya ve kitaplarımı çıkarmaya devam etti. çıkan kitaplarımın yanı sıra bin 200'e yakın şiirim ve 7-8 roman çalışmam basıma hazır duruyor. 35 yılın içine sığdırdığım yazılarım bunlar" değerlendirmesini yaptı.

"Yazınca rahatlıyorum, rahatladıkça yazıyorum"
Yazınca rahatladığını ve rahatladıkça yazdığını belirterek, "Sanki kendimi leylak renkli çiçekler arasında hissediyorum" diyen yazar Çelik, yazdığı romanlarda önce karakter ve mekanları oluşturduğunu ve bunu hazırlamanın kendisine yeni hazlar verdiğini anlattı. Çelik, "Elbette ki karakter ve makanın yanı sıra konunun kurgusunu da planlıyorum. Hayalleri ve gerçek yaşamı harmanlayarak eserlerimi oluşturuyorum" dedi. 
Yazmaya devam ettiğini ve bunu sürdüreceğini belirten şair-yazar Çelik, "Çünkü yazdıkça rahatlıyorum. İskenderun ve diğer kentlerde, özellikle TÜYAP'ın kitap günlerine katılmak da ayrı bir heyecan veriyor, farklı tanışıklıkları getiriyor. Güzel iletişimler kuruluyor. tabi ki kitaplarımı da tanıtıyorum ve okurlarla buluşmanın ayrı bir heyecanı, mutluluğu oluyor. kendimi daha enerjik hissediyorum. Bu da bana mutluluk veriyor" diye konuştu. 
çelik, "Tutsak" ve "İbret" adlı kitaplarının gençlere uyarı niteliği taşıdığını, yazım amacının da bu olduğunu belirtti.


Anahtar Kelimeler: Belediyenin kitap günleri

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19