Belediyerin Ramazan etkinliği

Hatay´daki ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi, kentler ve mahallelerde kurduğu iftar sofralarında yöre sakinleriyle biraraya gelmeye devam ediyor.

GÜNCEL 18.05.2019 09:22:02 0
Belediyerin Ramazan etkinliği

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Belediyesi de Ramazan ayında iftar sofrası kurmayı sürdürüyor. Meslek odaları da üyelerini iftarda buluşturuyor.

Belediyeden ramazan etkinliği
Ramazan ayında bir takım etkinlikler düzenlediklerini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 'İlk etkinliğimizde Belediyesi Musiki Derneği, bugün (18 Mayıs Cumartesi) Atatürk Anıtı Alanında saat 21.00´da sahne alıp, konser verecek. Aşık Sefai de 22 Mayıs Çarşamba günü saat 21.00´da Atatürk Anıtı Alanında sahne alacak. 25 Mayıs Cumartesi günü yapılacak etkinlik ise Millet Parkında gerçekleşecek. Burada öğrenciler şiir dinletesi sunacak' açıklamasını yaptı ve düzenlenecek etkinliklere halkını davet etti.

Muhasebecilerin iftar buluşması
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası da üyelerini iftarda buluşturdu. İftarda konuşan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, meslek çalışanları olarak yoğun bir dönemi geride bıraktıklarını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Oda yönetimi olarak üyelerimizin sorunlarını dinlemek, meslekte yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için çaba sarf ediyoruz. Sosyal faaliyetlere de önem veriyoruz. Eğitim ve bu tür dayanışma günlerinde bir araya gelerek, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Ramazan ayı bu aylarda bir araya gelmede önemli günlerdir.'
İftarda oda üyesi Fatih Mert´i doğum günü de kutlandı.

HBB´den üç ilçede iftar
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) yönetimi, Ramazan ayı nedeniyle 15 ilçesinde ´kardeşlik sofrası´ adıyla kurduğu iftarlarla, vatandaşla birlikte olmayı sürdürüyor. HBB´nin Belen´deki pazar alanında verdiği iftara HBB Başkanı Lütfü Savaş, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de katıldı. İftar sonrası HBB Şehir Tiyatrosu oyuncuları da eski Ramazanların kültürünü yaşatmak için geleneksel Türk tiyatrosundan örnekleri, gölge oyunu, meddah, orta oyun, Aşuk ile Maşuk, köçek ve mani gösterilerini sahneledi. Reyhanlı´da düzenlenen iftara da HBB Başkanı Savaş, Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, CHP ve İYİ Parti yöneticileri de katıldı. İftara katılanların, sofralarında bolluk ve bereket dileyerek oruçunu açtığı iftar sonrası, HBB Şehir Tiyatrosu oyuncuları da çeşitli gösterileri sahneledi. HBB´nin Altınözü´nde verdiği iftara Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da katıldı. Hatay Gastronomi Evinin de Ramazan ayında da UNESCO gastronomi ödüllü lezzetleri iftar sofralarında buluşturduğu belirtildi. HBB´nin Gastronomi Evinde
Bbbagannuş, humus, ekşi aşı, mahluta çorbası, kemmunlu biberli aş gibi Hatay´a özgü birçok lezzetle, Ramazan kültürü yaşatıldığı ifade edildi.

Antakya´da her cuma etkinlik
Antakya Belediyesi de Ramazan ayı boyunca her Cuma akşamı 15 Temmuz Milli İrade Parkı´nda (DSİ Parkı) Ramazan Etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Belediyeden yapılan açıklamada, “Vatandaşlala iç içe, birlik ve beraberlik içerisinde her hafta cuma akşamı olmak üzere 24 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde 15 Temmuz Milli İrade parkında Ramazan etkinliklerinde buluşmayı arzu ediyoruz.
17 Mayıs 2019 Cuma akşamı Teravih Namazından sonra gerçekleştireceğimiz Ramazan etkinliklerine tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz' ifadesine yer verilid. Açıklamada, belediyenin Ramazan etkinlikleri nde Mehteran konseri, Kuran-ı Kerim okunması, tasavvuf-semazen gösterisi ve ozan Gül Ahmet Yiğit´in konserinin yapılacağı kaydedildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04