Belen Belediyesinde toplu sözleşme

Belen Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

GÜNCEL 3.02.2021 10:49:03 0
Belen Belediyesinde toplu sözleşme

İskenderun/SES

 Toplu iş sözleşmesi, belediye başkanı İbrahim Gül ve sendikanın Hatay şube başkanı Abdi Ataç tarafından imzalandı. Sözleşme ile Belen Belediyesinde çalışan işçilere en düşük 3.200 TL, evli ve diğer yardımlarla beraber 3.600 TL´ye kadar ücret verilecek.
Belen Belediye Başkanı Gül, 'Güzel bir sözleşmeyi imzalamanın mutluluğunu yaşıyorum. Cumhur İttifakı belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu güne, çok büyük bir borç yükünün altında hizmet etmeye çalışan ve tüm zorluklara rağmen, ilçemizde güzel hizmetlere imza attığımızda her zaman özverili çalışmalarıyla bizleri mahcup etmeyen işçi personellerimize, belediyemizin maddi sınırlarını zorlayarak çok güzel bir oranda maaş zammını onayladık. Bunun yanı sıra sosyal haklarda çocuk, yemek, yakacak, öğrenim, ölüm, doğum yardımı gibi maddi desteklerimizin yanı sıra yapılan göreve göre de çeşitli ödemeler, temizlik işçilerimize koku parası, şoförlerimize direksiyon parası, sorumluluk ücreti, kıdem tazminatında ve yıllık izin haklarında da iyileştirmelere imza attık.
Bu sözleşme aslında birçok şeyi anlatıyor. Göreve geldiğimizde maaşları ödeyemezler, hizmet edemezler, borç batağında olan bir belediye ne yapabilir gibi sözleri birçok kez duyduk. Ama Cumhur İttifakı belediyesi olarak Rabbime şükürler olsun ki ilçemize çok güzel hizmetleri belediyemiz kasasından 1 kuruş çıkmadan Cumhur İttifakı milletvekillerimizin büyük katlısıyla ilçemize kazandırdık. Ama yeter mi asla. Bizler verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirerek vatandaşların duasını almayı sürdüreceğiz' dedi. Belediye İş Sendikası Hatay İl Başkanı Ataç ise, ”Maddi olarak sıkıntılı bir belediye olmasına rağmen işçilere yapılacak olan zam oranında özverili davranması ve işçilerin artık daha iyi şartlarda görevini sürdürmeleri bizleri fazlasıyla memnun etti. Belediye yönetimine, yapıcı bir sürece imza attıkları için teşekkürlerimi sunarım' diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00