Belen şiirine ödüller törenle verildi

Belen Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Belen konulu şiir ile incir üreticilerinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

2.08.2017 10:58:01 0
Belen şiirine ödüller törenle verildi

Dereceye girenler birer tam, yarım, çeyrek altın ve plaket ile ödüllendirildi. AKP Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Belen Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı törende konuşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen´in ürettiği tarımsal ürünlerin Hatay dışında da rağbet gördüğünü belirterek, tarımsal ürünlerin değer bulacağı çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Vurucu, “Köylüler, kent meydanında yapacağımız dükkanlarda kendi el emeği göz nuru ürettiği ürünlerini satabilecekler. Belen´in sadece inciri değil, hurması, alıçı, nar ve nar ekşileri ve bunlardan üretilen belben, cevizli sucuk yaptığımız çalışmalarla hak ettiği değeri bulacaktır” dedi. Aydın: 20 bine alıç fidanı dağıtılacak

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın da bölgenin ve bölgede yapılan tarımın değerini vurguladığı konuşmasında, “Memleketimizin değeri bilmeliyiz. Ziraatın değerini bilmeliyiz. Tarım değerlerimizi yaşatalım ki çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara bunu aktarabilelim” diye konuştu. Belen´de Kaymakamlık olarak yapılan çalışmada 20 bin alıç fidanını çiftçiye ulaştıracaklarını ve hurma ile ilgili çalışma başlattıklarını kaydeden Kaymakam Aydın, her zaman yanında çiftçinin yanında olduklarını dile getirdi.

Yarışmanın kazanan isimleri
Şiir yarışmasında Zeynel Abidin Payas, Belen´e Yemin şiiriyle birincilik, Belen´de Bir Seyyah adlı şiiriyle Muhittin Alaca ikincilik, Eşsin Şehir Belen´im şiiriyle Sinem bulut Yücel üçüncülük ödülü kazandı. Hilmi Kınalı, Mehmet Demirel, Abdullah Cila ve Mehmet Fatih Balta ise mansiyon aldı. İncir Üreticileri yarışmasında da derece girerek altın ve plaket alan yarışmacılar ise şöyle açıklandı: Şerife Akça, Emine Savaşcı, Selvi Hamamcı.

…………
“Belen markalaştı”
Belen ve incir konulu şiir yarışmasının ödül törenine katılarak dereceye girenlere ödüllerini veren Milletvekili Orhan Karasayar, Belen´in yöreye özgün ürünlerle markalaştığını söyledi. Belen´in konumunun da bunu desteklediğini belirten Karasayar, “Çiftçimiz her zaman başımızın tacı, hükümet olarak da her zaman yanınızdayız” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00