Belen yangını 2. gününde, müdahale sürüyor

Hatay'ın Belen ilçesinde bahçedeki sazlık alanın temizliği için yakılan ateşin yayılmasıyla başladığı ifade edilen ve yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli çalışmayla hız verildi.

HATAY 17.07.2023 06:40:00 0
Belen yangını 2. gününde, müdahale sürüyor

Hatay'ın Belen ilçesinde bahçedeki sazlık alanın temizliği için yakılan ateşin yayılmasıyla başladığı ifade edilen ve yerleşim yerlerini de tehdit eden yangına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli çalışmayla hız verildi.

Yangın nedeniyle Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere’de yaşayan sakinler tahliye edildi. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangında ilk belirlemelere göre 7 ev yanarken, 4 araç da hasar gördü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gece yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde takip etti. Gece görüşlü heliktopterle devam eden hava müdahalesine günün aydınlanmasıyla uçaklar ve diğer helitopterler de dahil oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangınında Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerinde riskli yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşların tahliyelerinin devam ettiğini bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Hatay Belen’de meydana gelen yangınla ilgili yapılan araştırmada ilk belirlemelere göre; yangının 2 şahsın bahçe temizliği esnasında tutuşturdukları sazlık alanın alev alması sonucu çıkmış olabileceği değerlendirilmektedir. Şahıslar yakalanmış ve adli tahkikat başlamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığımızın Hatay Belen’de başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları yoğun biçimde devam etmektedir. Hatay Valiliğimiz, AFAD ve güvenlik birimlerimizce Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerimizde riskli olan yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşlarımızın tahliyeleri devam etmektedir. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme derhal başlatılmıştır.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangınına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, “Hatay Belen’deki orman yangınına; 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19