Belen´de alt yapı ve elektrik şikayeti

Hatay Valisi Erdal Ata´nın önceki gün gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısında Belen´de alt yapı, şebeke eksiklikleri ve elektrik arızaları öne çıkan şikayetleri oluşturdu. Kaçak yapılaşmadan kaynaklanan abone sorunları da topl

23.06.2017 10:50:10 0
Belen´de alt yapı ve elektrik şikayeti

Berkay Arıkan/İskenderun

Hatay Valisi Erdal Ata Muhtarlar ve Halka Buluşma toplantıları kapsamında Belen´de daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan toplantıda, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, ilçenin mevcut durumuyla ilgili sunum yaptı. muhtarlar ve vatandaşların ihtiyaç, sıkıntı ve taleplerini aktarmalarının ardından konuşan Vali Erdal Ata, okullarda yenileme çalışmasının yanı sıra Belen´e bir hükümet binası ile Emniyet Müdürlüğü binası yapılacağını, sağlık tesislerinin ise toplulaştırılarak acil durumlara müdahale edilebilir bir sağlık merkezi kurulmasının yararlı olabileceğini söyledi.

Kaçak yapı aboneye engel
Belen Seyir Terası´nda düzenlenen, İl Jandarma Komutanı, J. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu´nun da katıldığı toplantıda öne çıkan sorunlarla ilgili Vali Ata şu değerlendirmeyi yaptı: “Alt yapı, şebeke eksiklikleri ve elektrik arızaları ile ilgili şikâyetler geldiğini görüyoruz. İçme suyu, yol ve kanalizasyonla ilgili yine HATSU ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken konular ile ilgili sorunlar gündemde. Kaçak yapılaşmadan kaynaklanan vatandaşların abone olamaması ile ilgili sorunlar hemen hemen her ilçede gündeme getirildi. Bunlar biraz zaman alabilir ama mutlaka çözülmesi gereken konular. Ben özellikle bu konularda talimat verdim. Tüm ilçelerimizde bunların tetkikleri yapılacak. Biz kurum olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Ama bunun bir ayağı da belediyelerin yapacağı imar çalışmaları ile doğru orantılı olacak.”

Belen´e hükümet konağı
Eğitim ihtiyaçlarıyla ilgili taleplere de yanıt veren Vali Ata, 2018 yılında hatay genelinde ikili eğitim yapan okul bırakmama hedefinde olduklarını söyledi. Okulların bakım ve onarım ya da yıkılarak yeniden inşa ihtiyaçlarının da inceleneceğini sözlerine ekleyen Vali Ata, Belen´in hükümet konağı ve Emniyet müdürlüğü bina ihtiyacına dikkat çekti.
Vali Ata, “İlçemizde hükümet binasını yaptıracağız, Emniyet Müdürlüğü binası yapılacak. Diğer taraftan sağlıkla ilgili bir konu gündeme getirildi. Burada belki hastane değil ama sağlık tesislerini bir araya toplayıp en azından acil durumlarda müdahale edilebilir bir sağlık merkezi de kurmakta fayda olduğunu düşünüyorum. İskenderun´da büyük bir bölge hastanesi yapılacak. Burası İskenderun´a mesafe olarak uzak bir mesafe değil. Ankara, İstanbul gibi bir kentte bir hastaneye ulaşmak için bir iki saat yol kat edilebiliyor. Tahmin ediyorum yapılacak olan hastaneye 10-15 dakikada ulaşma şansınız olacak. Bunun yerine ambulans sayısını arttırabiliriz. Bunlarla olaylara kısa bir süre içinde müdahale edilebilir” diye konuştu.

Plansız yapılaşma eleştirisi
Belen´in doğal güzelliğinin plansız yapılaşmayla bozulduğu eleştirisinde de bulunan Vali Ata, kentin genişleme alanının bulunmadığını kaydetti. Dağ ve orman arasında sıkışan kentin trafik sorununun bulunduğunu, bu konunun otoyolun Cilvegözü´ne kadar bağlanmasını takip ettiklerini ifade eden Vali Ata, projenin ödenek beklediğini söyledi.
Vali Ata, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ödenek temin edildiğinde Karayolları Genel Müdürlüğünce ihalesi yapılacaktır. Bu proje tamamlandığı takdirde hem ilçedeki trafikten kaynaklanan sorunlar çözülmüş olacak hem de Antakya tarafında yaşayan vatandaşlarımızın İskenderun ve bu bölgeye ulaşımında ciddi rahatlama olacak. Bizim hesaplarımıza göre ortalama yapılacak olan yol çok kısa bir süre içinde de kendisini amorti edecektir. Çünkü 22-23 bin civarında günlük araç geliş-gidişi oluyor. Aşağı-yukarı 7.5 km yolun kısalmasının, hem yakıt tasarrufu hem zaman tasarrufu hem de araçların yıpranmasını da hesap ettiğimizde ekonomiye büyük bir katkısı olacaktır. Bunu mutlaka yaptıracağız ama büyük bir proje olduğu için de hemen bugün başlayıp yarın bitirme şansı olmayacak.”

 


Anahtar Kelimeler: Belen yapı elektrik şikayeti

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22