Belen´de kaldırım işgali denetimi

Belen´de esnafın kaldırım işgali nedeniyle gelen şikayet üzerine Belen belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yürütülen denetimlerde esnafın uyarılarak, kaldırım işgallerinin sonlandırıldığı bildirildi.

18.08.2017 10:47:07 0
Belen´de kaldırım işgali denetimi

 

Kaldırımların ürün teşhiri yapılarak işgal edildiği, bunun yaya ulaşımını da engellediği belirtilen Belen Belediyesi açıklamasında, “Periyodik uygulama yürüten zabıta ekipleri, ana cadde kaldırımları işgal eden işyeri sahiplerini uyarıp, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların geçişini zorlaştıran güzergahları, tezgah, masa, sandalye ve reklam tabelalarından arındırdı” ifadesine yer verildi.
Açıklamada, yaya geçişini zorlaştıran, yapılan uyarıları dikkate almayan işyerlerine para ve kapatma cezası uygulanacağı ifade edilirken, işgalde ısrarcı davranan işyeri sahiplerine yaptırım uygulanacağı hatırlatıldı.

Kaldırım İşgaline İzin Verilmeyecek Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da yazılı açıklamasında, kaldırım işgali ile yaya güvenliğini ve ulaşımını engelleyen esnafı uyardı. Esnafı daha duyarlı olmaya davet eden Başkan Vurucu, bu konuda sıfır tolerans ilkesiyle yola çıktıklarını dile getiren ve kaldırımların vatandaşlarımızın ortak kullanım alanı olduğunu vurguladı. Vurucu, “Kaldırım işgaliyle ilgili yoğun şikayetler alıyoruz. Alış veriş eden vatandaşlarımız kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden Ana yolda yürümek zorunda kalıyorlar. Buda vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atarak, telafisi olmayan sonuçları doğurabiliyor. Kaldırım işgali konusunda gerekli uyarıları yaptık ve bu günden sonra esnaflarımızın kaldırımları işgale etmeyerek, bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Lütfen kaldırım işgaline son verelim” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22